maanantai 17. elokuuta 2015

Kuvataan Vaasaa

Hieno harrastus Hanna Sjöbergillä! Lue tämän päivän (17.8.2015) Pohjalaisesta lisää.

Hanna Sjöbergin mielestä Vaasassa on loputtoman paljon kauniita rakennuksia.

Hanna Sjöberg on vaasalaisten rakennusten suurin fani. Hän ylläpitää vapaa-ajallaan Housesofwasa-nimistä Instagram-tiliä.

Hanna on ladannut tililleen noin 200 kuvaa vaasalaisista rakennuksista, jotka viehättävät häntä.

- Taloista puhuessaan Sjöbergistä välittyy aito into. Hän ihastelee kerrostalojen pyöreitä erkkereitä, puutalojen nurkkalautoihin veistettyjä kukkakoristeita, pieniä kolmionmuotoisia ullakkoikkunoita.

- Ympäriltään löytää yllättävän paljon hienoja asioita, kun vain katselee. Olen yrittänyt saada itseni katsomaan yhä enemmän ylös ja ympärilleni. Uteliaalle luonteelle Vaasa näyttäytyy kauniina, loputtomien yllätysten kaupunkina.

- Vaasa on tosi kaunis kaupunki, Sjöberg tiivistää.

- Täältä ei puutu muuta kuin vuoret.

Tekstilainaus Pohjalaisesta / Jarmo Panula

Kuvia pääset katsomaan, jos sinulla on Instagram-tili, ks. osoite yllä.Suosittelen, - ja jos sinä kuvaat kaunista kotikaupunkiamme, ja haluat julkaisukanavan kuvillesi, niin tällekin sivustolle otetaan mielellään kuvia ja pieniä juttuja julkaistavaksi hyvin mielellään!

Yksi minua itseäni kiehtova ”aihepiiri” on valokuvata yksityiskohtia rakennetussa maisemassa. Kameralla näkee niin paljon paremmin. Kamera pysäyttää liikkeen, ja kun rajaa aiheen zoomaamalla kohteet esiin suuremmasta kokonaisuudesta voi löytää uskomattomia todistusaineistoja kotikaupunkimme kauneudesta.

Tosin pelkkiä yksityiskohtia on joskus liian vaikeaa tunnistaa. Tilanteen pelastaa kuvasarja, jossa voi olla useitakin hienoja detaljeja, ja myös itse kohde, kuten rakennus, josta yksityiskohdat löytyvät.
Tämä kuvassa oleva vanha pakkirakennus on ”Kurtenia”. Se valmistui v. 1904. Arkkitehti oli Fr. Thesleff.

Rakennus on mm. valittu Vasabladetin äänestyksessä Vaasan kauneimmaksi.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg, 21.12.2014.
Osoite on Hovioikeudenpuistikko 11.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...