maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ei kuulu roskiin

Kaupungin jokaiseen kotitalouteen lähettämä lehti, Vaasan kaupungin tiedotuslehti 2/2015, ansaitsee tulla säilytetyksi ja luetuksi!

Jo usean vuoden ajan olemme tähän samaan aikaan vuodesta saaneet hienon selvityksen Vaasan kaupungilta missä mennään kaavoitusasioissa, ja mitä on tulossa.

Kaavoituskatsaus on tärkeä osa kunnallista demokratiaa, ja osoitus avoimesta tiedottamisesta, sekä pyrkimyksestä aitoon yhteistyöhön päättäjien, viranomaisten ja kuntalaisten kesken. Hyvä olisi lukea ainakin sivun 34 ohjeet kuinka itse kukin meistä voi vaikuttaa kaavoitukseen. Kaavoituksen tasoista ja käsitteistä on hyvä olla perillä. Pelkästään paikallisia lehtiä lukemalla voi saada joskus vääriäkin vaikutelmia, niin aikatauluista kuin päätöksenteostakin.

Kaavoitusasioihin perehtyminen on ollut asukasyhdistyksessämme tärkeällä sijalla. Olemme olleet asialinjalla, ja pyrkinet kuulemaan isoissa ja pienissäkin kysymyksissä eri näkökulmista asioihin kantaa ottavia. Sen jälkeen olemme tuoneet julki omat kantamme niissä asioissa, joissa yhteneväinen mielipide on löydetty.

Saadaanko Vaasaan arkkitehtuuripoliittinen ohjelma?

Kehityshankkeista, s. 33, asukasyhdistystämme kiinnostaa kovasti kohta 1. Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma. Siitä on puhuttu jo vuosia, ja projektin maaliin saaminen, ts. vuorovaikutteisen prosessin eteneminen yhteispelillä, on toivottavasti mahdollista jollain aikataululla.

Muutkin kehittämishankkeet, kuten kaupan sijainti ja määrä Vaasan alueella on yhdistyksellemme yksi tärkeimpiä asioita. Luonnollisesti intressimme liittyvät elinvoimaisen Vaasan keskustan kehittämiseen. Vaasan sykkivä sydän on Kauppatori ympäristöineen, parkkihalleineen ja maanpäällisine kävelyalueineen. Muitakin keskuksia, ja kaupallisia keskittymiä toki kaupunkiin mahtuu ja tarvitaan, mutta perinteikkään Vaasan keskustan on pysyttävä vauhdissa mukana, ja sen on säilytettävä ykkösasemansa.

Tutustu, perehdy asioihin. 

Mahdollisia mielipiteitäsi voidaan julkaista niin halutessasi myös tässä blogissa. Voit lähettää juttujasi, mahdollisten kuvien kera allekirjoittaneelle aimonyberg(at)gmail.com

Vaasan kaupungin tiedotuslehti 2/2015 löytyy myös netistä TÄÄLTÄ

Kehityksen suuntaa voi miettiä esim. lukemalla edellisten vuosien kaavoituskatsaukset, nekin löytyvät netistä TÄÄLTÄ

Aimo Nyberg
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...