perjantai 17. huhtikuuta 2015

Katujen hiekanpoisto on meneillään


Kuva: AN. 17.4.2015. Ammattilaiset asialla.

Taloyhtiöt ja yksityiset liikeyritykset ovat oman osansa jo suorittaneet, sanoisin vastuunsa erinomaisesti tuntien. Eli oikeaan aikaan, siis mahdollisimman aikaisin. Pienillä koneilla ja omilla alueillaan tämä onnistuu. Vähän kerrallaan on Vaasan keskustan jalkakäytäviltä ja katualueiltakin saatu kerättyä pois valtavat määrät talven hiekoitushiekkaa, pölyä ja kaikenlaista roskaa.

Epäterveellinen ja ajoittain erittäin huono ilmanlaatu oli taas tänäkin vuonna Vaasassa totta useamman viikon ajan.

Kaupungin toimesta tehtävä katujen puhdistustyö on siinä mielessä haasteellista, ja meidän asukkaiden kannalta ongelmallista, että nopeus ja oikea-aikaisuus puuttuvat. Syy tähän on mielestäni systeemin massiivisuudessa, ja sen aiheuttama joustamattomuus. Joudutaan odottamaan ensinnäkin yöpakkasten ja takatalvien ohimenoa, ja sitten edetään täysillä yötä päivää suuren kaluston ehdoilla.

Akuutit todella karmivat hiekka- ja pölyhaitat tulee olla mahdollista poistaa muutaman päivän aikana, ei viikkojen päästä. Tilanne on ollut kovin huono mm. Vaasanpuistikolla. Kaupungin läpi tapahtuva raskasliikenne on tähän pääasiallisisin syy. Myös talvihiekoituksen määrää voidaan miettiä. Se näytti taas olleen melkoinen, mutta luultavasti tämä kaikki oli tarpeen?

Puhdistustyö tuntuu nyt sujuvan, ja etenevän ammattimaisella otteella. Tämä on tietysti erinomaista.

Kaupungin sivuilla tiedotetaan, että ”työ on valmis viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla. Hiekanpoiston vuoksi vesijohtovedessä saattaa esiintyä värihaittoja, jotka poistuvat juoksuttamalla vettä. Hiekanpoistoon tarvittava vesi otetaan lähialueen palovesiasemista, jonka vuoksi putkistojen suuret virtaamamuutokset irrottavat sakkaa putkien seinämistä ja värjäävät veden. Vaasan Vesi pahoittelee hiekanpoistosta mahdollisesti aiheutuvia haittoja.”

Kokemukset, ideat esille

Jos ja kun meillä asukkailla on kokemuksia nykyistä paremmin toimivista tavoista saada kaupunki nopeasti siistiin kesäkuntoon, niin annetaan ujostelematta kommentit ja kehittämisideat kaupungin tietoon. Netissä on palautejärjestelmiä ja toki aina myös asukasyhdistysten kautta voi saada ajatuksia eteenpäin.


Teksti ja kuva: Aimo NybergEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...