sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Onnistunut reissu

Saamamme apuraha Suomalais-ruotsalaiselta kulttuurirahastolta yhteistyön edistämiseksi Vaasan ja Uumajan asukkaiden välillä oli suureksi avuksi ja iloksi.

Yhdeksän henkilön kahden päivän reissua ei ole mahdollista järjestää asukasyhdistysten budjeteilla. Nyt toteutetun projektin kuluista osallistujat maksoivat noin puolet itse, ja apuraha kattoi toisen puolen. Suuret kiitokset kulttuurirahastolle!

Asukasyhdistyksemme tutustumismatka Uumajaan, - sekä paikalliseen yhdistykseen, Föreningen byggnadskultur i Umeå, että itse syksyiseen Euroopan kulttuuripääkaupunkiin, on nyt sitten tehty!


Lauantaina lähdimme aamulaivalla. Kotiin Vaasaan tultiin sunnuntai-illaksi. Meitä oli matkalla mukana 9 henkilöä, kaikille Uumaja oli jo enemmän tai vähemmän tuttu kohde. Silti saimme matkastamme aika lailla uutta irti. Ja myös virikettä pitää sinnepäin yhteyksiä, syitä pistäytyä taas Merenkurkun toisella puolella, -viimeistään ensi kesänä.


Lauantaina, illan kaupunkikävelyllä lähes parin tunnin ajan, saimme erinomaisen selostuksen, opastuksen, ei vaan historiallisesta Uumajasta, vaan myös tämän hetken melkoisista muutoksista kaupunkikuvassa. Uumajaan rakennetaan nyt poikkeuksellisen kiihkeästi.


Sää oli marraskuinen, eli vilukin ehti tulla, ennen kuin päästiin istumaan iltaa yhdessä paikallisten seurassa.Näin lyhyellä vierailulla ei meillä ollut mahdollisuutta päästä nauttimaan Euroopan kulttuuripääkaupungin taide-elämyksistä, kuvataidenäyttelyistä tai muusta ohjelmasta. Jotkut meistä olivat toki vuoden mittaan jo näistä osanneet iloita, -samoin kuin kesäisimmistä sääolosuhteista. Kuitenkin, kaupungin aktiivinen ilmapiiri näkyi kaupunkikuvassa, ja ihmisten tekemisissä. Mm. turistien määrä on edelleen kaupungissa suuri, hotelihuonevarauksia oli meidänkin ryhmälle yllättävän vaikeaa saada järjestymään.Valokuvauksellisesti ei marraskuinen Uumaja ollut mitenkään huono ajankohta. Oli jälkiruskaa, syksyn kosteutta, murrettuja värisävyjä luonnossa, ja rakennukset olivat hyvin esillä puiden jo pudotettua lehtensä.


Kuvakatselmus tulossa tälle sivustolle lähi päivinä.
Mm. marraskuun 21. päivänä käyttöön vihittävästä kulttuuritalo Vävenistä.
Ja paljon muustakin.


Teksti ja kuvat: AN, 1.-2.11.2014.


Lisää kuvia tulossa!


Inom kort, mera bilder från Umea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...