torstai 27. marraskuuta 2014

Viivästyy vielä

Toivomaani Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strandin haastattelua tähän asukasyhdistyksemme blogiin en ole vielä onnistunut järjestämään.

Olemme tavanneet kerran viime viikolla, mutta huippukiireitä on ollut viime päivinä niin Joakimilla kuin muillakin vaasalaisilla johtohenkilöillä. Ihan hyvä, että on ollut vientiä. Melkoisia uutisia on saatukin kuulla, lukea lehdistä lähes joka aamu!

Toivon, että haastattelu, eli Joakim Strandin ajatusten esiintuominen korkeasta rakentamisesta, saadaan tehtyä lähiaikoina. Asia on erittäin ajankohtainen, koska uusia ideoita näyttää tulevan julkisuuteen lähes päivittäin.

Kaupunkikuvaan tulevat muutokset ovat yksi eniten keskusteluja herättävistä puheenaiheista ihan tavallisten ihmisten keskuudessa. Mielipiteitä on luonnollisesti moneen suuntaan. Oma asuinpaikka, henkilökohtaiset hyödyt ja mahdolliset haitat ovat useimmilla päällimmäisinä, kun kantoja johonkin muutokseen äänen lausutaan.

Perusteluja omille näkökannoille ei kovin usein kuule. Ainakaan sellaisia, joissa ilmenisi asian monipuolinen tarkastelu, faktoihin ja kokemuksiin perustuvaa pohdintaa.

Kertaan tässä Joakim Strandin viimeaikaisia lyhyitä lausahduksia korkeasta rakentamisesta. 

Olen utelias kuulemaan Joakimilta lisää; - ja nimenomaan vähän perusteellisempaa analyysiä Vaasan kaupunkikuvan tulevaisuuden näkymistä.

Taustaa haastattelulle

Vaasan valtuuston puheenjohtaja Joakim Strand, kannatat tunnetusti korkeita rakennuksia myös tänne Vaasaan. FB päivityksessäsi toteat seuraavasti kommentoidessasi Vasabladetin (11.10.2104) kirjoitusta Högsta huset i Vasa planeras till Vasklot

Joakim S: ”Som tidigare konstaterats – bra början! Suuntana tästä ylöspäin!”

Vaasan kaupungin tiedotuslehdessä 3/2014, joka on jaettu kotitalouksiin, sanot tiedotteen pääkirjoituksessa näin:

Joakim S: ”Nyt täytyy uskaltaa! Esimerkiksi Pohjoismaiden korkein rakennus voisi sijaita Vaasassa. Taivashan on täällä yhtä kaukana kuin Honkongissakin.”

15.11. postiluukusta tulleessa ilmaisjakelulehti megassa (viikko 46/2014, Vaasa katsoo eteenpäin) toteat kaupunginvaltuuston budjettikokouksen jälkitunnelmissa, että nyt saatiin aikaan positiivinen, tulevaisuuteen suuntautuva budjetti. Ja sen perään muistutat:

Joakim S: ” – Budjetissa oli paljon myös vähemmälle huomiolle jääneitä, mutta mielestäni todella hyviä juttuja. Tiistaina (11.11) suunnittelujaostossa lyödään lukkoon 21-kerroksisen talon rakentaminen Vaskiluotoon. Tämä on todella hieno symboli sille että Vaasassa tehdään uutta. Toivottavasti jatkossa kaupunkikuvassamme nähdään entistä korkeampaa rakentamista.”Vaasan kaupungin toimesta valmistellaan parhaillaan ohjeistusta siitä miten rakentamista jatkossa on kaupungissa tarkoitus ohjata. Vuosille 2015 – 2020 toivotaan voimakasta kerros-, rivi- ja paritalo, ja omakotitalorakentamista. (Vasabladet 6.11.2014)

 …

HUOM! HUOM!

Tämä asukasyhdistyksemme blogi on avoin foorumi kenen tahansa tuoda julki omia näkemyksiään. Blogin ylläpitäjänä toivon toki asiallisuutta, erilasiakin ajatuksia arvostavaa asennetta.

Aidot, rehelliset mielipiteet ovat aina tervetulleita. Mikäli et voi kirjoittaa kuin nimimerkillä, oletan kuitenkin, että voit luottamuksellisesti kertoa nimesi minulle.

Kaikenlaiset Vaasa koskevat kirjoitukset ja myös kuvat, uudet ja vanhat ovat tervetulleita!

Lähetä juttujasi, tai ideoita jutuista osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.com

Kiittäen Aimo Nyberg, VKA ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...