sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Dokkino VaasassaKuvat: MK, 6.9.2014

Saimme Vöyrinkaupungin kouluun eli koulumme kuvataideopetukseen vierailevan elokuva-alan ammattilaisen, Maikki Kantolan, ohjaamaan dokumenttien tekemistä!

Kahden työpajapäivän aikana valmistui 7A -luokan toimesta kolme lyhyttä dokumenttia. Aiheiksi oppilaat valitsivat heille mieleisiä harrastuksiin liittyviä teemoja.

Vaasan kaupungin maksaman koulutuksen saaminen oli TOSI HIENO JUTTU, ja oikeasti tarpeellinen lisä koulumme taidekasvatuksen ja mediaoppiin. Kiitokset tästä!

Nyt valmistuneet oppilaiden tekemät dokumentit:

Dokumentti 1. JOUKKUEVOIMISTELU / kertoo lajista monipuolisesti, ja oikoo myös vääriä käsityksiä. -

DOKUMENTTI 2. VAASAN SPORT / Sportin noususta liigaan, ja omasta jääkiekkoharrastuksesta -

DOKUMENTTI 3. VAIHDETAANKO LAJEJA? / Telinevoimistelun ja salibändyn vertailua

Nämäkin dokumentit esitetään yleisölle Vaasassa marraskuussa DOKKINO -tapahtumassa!

Aimo Nyberg, kuvisope

Lainaus tapahtuman esitteestä:

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Vaasassa järjestetty lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO saapuu jälleen kaupunkiin keskiviikkona 12.11.2014.

Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokka) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien mukaan. Elokuvasarjat koostuvat lyhyistä dokumenttielokuvista, jotka ovat suomeksi tekstitetty. Näytökset ovat maksuttomia.

DOKKINO on Helsingin dokumenttielokuvafestivaaliyhdistys DocPointin järjestämä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma. Se tutustuttaa ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret ikäryhmille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan. DOKKINO-kiertue käynnistyy vuosittain tammikuussa Helsingistä DocPoint–festivaalin yhteydestä. Vuonna 2014 DOKKINO kiertää 13 kaupungissa ympäri Suomen ja saapuu nyt jo toista kertaa Vaasaan.

Vuoden 2014 DOKKINO-ohjelmisto – Yli esteiden
12-vuotiaan DOKKINOn tämän vuoden teema on Yli esteiden. Elokuvat antavat eväitä, kuinka selvitä tiukoista paikoista ja mutkikkaistakin asioista. Välillä esteiden ylittäminen vaatii enemmän ponnisteluja, kun toisinaan niiden yli on helpompi loikata. Joskus on itse keksittävä, miten selvitä eteen tulevista esteistä, joskus taas tukeuduttava ystävän tai vanhemman apuun. Elokuvissa tutustutaan muun muassa Vantaan Hevoshaan koulun vitosluokkaan, tanskalaisen vastaanottokodin arkeen sekä hollantilaiseen Benteen The Voice Kids -laulukilpailun aikana.

Tarkemmat tiedot elokuvista ja esityssarjoista löydät osoitteesta www.docpoint.info/dokkino

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...