perjantai 14. maaliskuuta 2014

Mielipide rakennusjärjestyksen uudistamisesta


VAASAN KAUPUNKI

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, helmikuu 2014

Mielipide

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry on kokouksessaan 12.3.2014 ottanut seuraavan kannan:

Käynnistetty rakennusjärjestyksen uudistaminen on erinomainen asia.

Kohdissa 1. LÄHTÖKOHDAT, 2. TAVOITTEET ja 3. ARVIOITAVAT VAIKUTUKSET tuodaan esille perustelut rakennusjärjestyksen uudistamiselle. Näitä täydentävänä lisänä on syytä korostaa, että käynnistyvä prosessi voi onnistuessaan selkeyttää, ja sitä kautta myös ryhdistää käytäntöjä kaupunkisuunnittelussa eli virkamiestasolla ja myös päätöksenteossa kaikilla tasoilla.

2000-luvulla uuden maankäyttö- ja rakennuslain voimassaoloaikana avoimuus ja läpinäkyvyys ovat Vaasassakin menneet eteenpäin. Selkeämpiä, ja entisiä käytäntöjä parempia, kirjattuja periaatteita tarvitaan nyt, jotta kaikki voivat toimia samoilla säännöillä, demokratiaa kunnioittaen.

Nyt käynnistetty prosessi on oivallinen tapa ottaa mukaan mahdollisimman laajasti kaikki osalliset, ja näin sitouttaa eri tahot pitkäjänteiseen Vaasan parhaaksi tehtävään työhön.

Kohdissa 4. OSALLISET ja 5. VUOROVAUKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN JA TIEDOTTAMINEN on huomioitu mielestämme oikealla tavalla tapahtuva kaikkien tahojen asiallinen mukaantulo ja vaikutusmahdollisuudet omaa asuinympäristöään koskevissa asioissa. Tämä on oleellisen tärkeää tänä päivänä ja tulevaisuudessa.

Rakennusjärjestyksen tekstiluonnoksen valmistuttua huhtikuussa 2014 asukasyhdistyksemme tulee antamaan tarkemman lausunnon asiasta. Aikataulu, jonka mukaan valmista tulee olemaan noin vuoden päästä, on hyvä, ja toivottavasti toteutettavissa.

Vaasassa 12.3.2014 Aimo Nyberg, pj. Anttu Kankaanpää, sihteeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...