sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vaasa postikortit

Omaa kotikaupunkia tai jopa omaa asuinkorttelia esittävät postikortit ovat olleet monelle etenkin vanhemmalle ihmisille kiintoisia keräilykohteita.

Joitakin Vaasa -postikorttien keräilijöitä tunnen. Pohjanmaanmuseossa on juuri avattu Keräilyn kiehtova maailma -näyttely, johon voi tutustua 4.5.2014 asti. Esillä on myös Vaasa aiheisia postikortteja ja kirjekuoria. Paljon muutakin kiinnostavaa ihmeteltävää näyttelyssä on. Suosittelen.

Vanhoja kuvia Vaasasta on kiva katsella, muistella menneitä.

Suurin piirtein tältä näytti Vaasan ydinkeskusta vielä silloin, kun minä olen kaupunkiin muuttanut, eli 1980-luvun alkupuolella. Kuva on todennäköisesti vanhempi, eli kuvattu heti kohteen valmistumisen jälkeen.

Postikortin valokuvaajasta ei minulla ole tietoa. Eikä muutakaan varmaa tietoa. Joka tapauksessa kortti on hieno dokumentti nykyisen Rewell Centerin alueen aikaisemmasta, Viljo Revellin alkuperäisestä arkkitehtuurista.

Wikipedia: ”Viljo Revellin keskuskorttelisuunnitelman pohjalta valmistui vuonna 1963 korttelin kokoinen kompleksi, jossa oli 30 liikettä. Vuonna 1990 korttelin keskusaukiolle rakennettiin lasikattoinen kauppakeskus ja vanhojen liikkeiden tilat saneerattiin. Kauppakeskus nimettiin Rewell Centeriksi ja noin 60 liikkeellä oli liiketilaa yhteensä noin 16 500 m² ja valokatteista aulatilaa 3 800 m². Vuoden 2003 remontissa saatiin vielä hieman lisätilaa. Rewell Centerin vieressä, torin alla Toriparkissa, on pysäköintitilat noin 840 autolle.”

Miten on, löytyykö keltään julkaistavaksi lisää kuvia tämän päivän Rewell Centeristä?

Tässä alla muutama kuva minulta. Onko sinulla vastaavia ennen ja nyt kuvia jostain toisesta kohteesta? Lähetä niitä julkaistavaksi tässä blogissa, s-postilla osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.comKuvat: AN. 8.3.2014

Miltä ajalta tämä kuva on?
Aivan oikein. Tämä mustavalkoliseksi muutettu, muuten muokkaamaton kuva on kuvattu myös eilen.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...