sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Vaasaa Facebookissa

Aamun Pohjalaisessa (2.3.2014) on hyvä vinkki meille kaikille vanhojen Vaasa-aiheisten valokuvien faneille!

Ryhmä on ns. suljetturyhmä, mutta siihen voi liittyä. (Ylläpitäjä on Heikki Halonen, nykyään Järvenpäässä asuva, entinen vaasalainen)

Ryhmän tarkoituksena on jakaa jäsentensä valokuva-albumeista löytyviä kuvia Vaasasta 1900-luvulta ja käydä niistä keskustelua.

Vaasa ennen ja nyt

Myös tämä meidän asukasyhdistyksemme oma blogi, Vaasa ennen ja nyt, on syntynyt ”samasta rakkaudesta”. Olemme muutaman vuoden ajan järjestäneet 1 – 2 tilaisuutta yhdessä Vaasassa toimivan kuvia ym. historiaa arkistoivan tahon (Österbottens traditionsarkiv) sekä paikallisten ammattivalokuvaajien ja valokuvausta harrastavien kanssa.

Vasa förr och nu – Vaasa ennen ja nyt illat ovat olleet erittäin suosittuja. Viime vuonna tilaisuuksissamme saimme katsella Esa Siltalopin ja Gunnar Bäckmanin valokuvia Vaasasta. Tälle yhdistyksemme juhlavuodelle on jo myös suunnitelmia, mutta niistä kerromme myöhemmin keväällä.

Ideavaiheessa on myös jonkinlainen valokuvauskilpailu – ja nyt nimenomaan Vaasa ennen ja nyt teemalla.

Vanhojen valokuvien ja nykypäivänä samasta kohteesta otetuttujen valokuvien katselu-, muistelu- ja keskusteluillat ovat paitsi meille jokaiselle henkilökohtaisesti mieltä piristäviä, niin myös siksi tärkeitä, että tällä tavalla kotikaupungistamme säilyy arvokasta tietoa, talteen saadaan monenlaisia dokumentteja. Virallinen historiankirjoitus saa rinnalleen hyvin monipuolisia epävirallisia foorumeita, kuten juuri nettisivustoja. On syntynyt myös kaikenlaisia keräilijöiden ym. taltioimia kokoelmia, ja näin saatu säilymään pieniäkin yksityiskohtia arjesta ja muistoja koetuista tapahtumista.

Vaasa -aiheisia kuvia löytyy melkoinen määrä myös sivuilta www.vaasalaisia.info/galleria/

Vaasa -postikortteja keräävät yksityishenkilöt esittelevät kokoelmiaan aina silloin tällöin.
Onko kellään suunnitelmia pystyttää näyttelyä jonnekin tämän vuoden aikana?

Ota yhteyttä, jos sinulla on ideoita esim. valokuvauskilpailusta tai jos tiedät vanhoista valokuva-albumeista, joissa on mielenkiintoisia kuvia Vaasasta.

Aimo Nyberg, aimonyberg(at)gmail.com

Kuvat: AN. Pidän nykyään kameraa, pokkaria tai kännykkää lähes aina mukana. Kuvia tulee otettua ihan liikaa, myönnän. Mutta toisaalta aina joskus tulee tallennettua jotain kiinnostavaa, hauskaa, kenties muillekin merkityksellistä. Ylemmässä kuvassa olen autossa, auton harjapesussa, alemmassa Designmuseossa Helsingissä, jossa bongasin oman lapsuuden ajan ”isän Soliferin”. Monissa museoissakin saa nykyään kuvata, jos ei käytä salamaa, tämä on tosi hienoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...