maanantai 1. heinäkuuta 2013

Nautitaan nyt


Kuva: AN. Myyntikojuja Vaasan kävelykeskustassa 1.7.2013.

Nyt on syytä olla tyytyväinen, Vaasan keskustassa voi ostoksia tehdä kiertelemällä torilla ja kävelykadulla, - tarjontaa on esillä kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin tällä vuosituhannella.

Eurooppalainen ruokatori.Vaasan tori ja kävelykatu on kuin ”uudesti syntynyt”. Näin voi sanoa ainakin näin kesä-heinäkuun vaihteessa. Keskusta-alue on Vaasan liikekeskusta ry:n tarmokkaiden toimien myötä saanut aivan uudenlaista eloa. Kiitokset tästä!

Nyt ensimmäistä kertaa Vaasan saapunut eurooppalainen ruokatori tarjoaa joka päivä kello 11.30-19.30 ranskalaisia, italialaisia ja saksalaisia ruokatuotteita 26.6.−7.7. välisenä aikana. Siis vielä tämän viikon ajan.

Myös Vaasan Torikauppiaat ry järjestää torilla kaksipäiväiset Merenkurkun Suurmarkkinat 1.-2.7.  Merenkurkun Suurmarkkinoiden tavoite on tuoda esille paikallisia ruokaherkkuja sekä kädentaitajia ja alkutuottajia. Perinteisiä markkinatuotteitakaan ei ole unohdettu.

Tapahtumien samanaikaisuus tuo, ainakin minun mielestäni, mukanaan aivan uudenlaista ”positiivista väenpaljoutta ja markkinameikinkiä”. Tätä on tarvittu näyttämään, että vilkas kaupunkielämä on mahdollista Vaasassa myös kesäaikaan. Vaasalaisen katoaminen saaristoon viikoiksi tai jopa kuukausiksi ei taida enää olla muodissa.

Eilen sunnuntaina Kauppatorin Rompetori oli suositumpi kuin ehkä koskaan. Tänään torin markkinoilla ja kävelykadulla eurooppalaisella ruokatorilla oli nuorekas ja kansainvälinen tunnelma. Ihmiset viihtyivät kahviloissa ja terasseilla, kauppa kävi ilmiselvästi hyvin, ja ihmiset nauttivat olostaan.


Kuva: AN. Kävelykadulla Hovioikeudenpuistikolla 1.7.2013.

Ympäri Eurooppaa kiertävä Team Fantastique koostuu reilusta kymmenestä kauppiaasta, joiden autoista /myyntikojuista voi ostaa vastaleivottua leipää ja croissantteja, tuoksuvia mausteita, makeisia ja kuivattuja hedelmiä sekä erilaisia pateita, piiraita ja säilykkeitä sekä käsintehtyjä saippuoita.

Myyntikojuissa näyttää olevan todella paljon mielenkiintoista:
- Saippuaa ja laventelia Provencesta, käsin tehtyä saippuaa Marseillesista.
- Pashmina- ja punontatuotteita Ranskan saarilta.
- Laaja valikoima koruja ja muotilaukkuja Pariisista.
- Kuivattuja herkkuja ja leikkeleitä Auvergnen alueelta.
- Laaja valikoima erilaisia ja erimerkkisiä juustoja ympäri Ranskaa.
- Makkaroita ja pateita Auvergnen alueelta.
- Paljon oliiveja ympäri Eurooppaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokkia ja marinoituja valkosipuleita.
- Ohukaisia, makeisia, toffeita.
- Kuivattuja hedelmiä aurinkoisesta etelästä.
- Grillistä toulousen- ja merguezin makkaraa, sipulia ja tuoreita patonkeja sekä sinappia.
- Suuri valikoima makeita herkkuja, croissantteja ja leipiä.
- Mausteita
- ym.

Tätä Vaasan torielämän nykytilaa kannattaa mainostaa kaikille, tutuille ja tuntemattomille. Ja ennen kaikkea, käydä itse yksin tai muiden kanssa tekemässä pieniä tai suurempiakin hankintoja, erikoisuuksiakin kun on nyt kerrankin saatavilla. Tosiasiahan on nimittäin se, että kauppiaat ja yrittäjät tarjoavat palvelujaan, jos ja vain jos kysyntää on riittävästi.

Mukavaa viikkoa ja kesän jatkoa Vaasan keskustassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...