lauantai 6. heinäkuuta 2013

Näkemyksiä, käsityksiä

Jari Rannan mielipidekirjoitus Pohjalaisessa (3.7.2013) oli mielestäni erityisen hyvä. ”Mielipide ja vaikeneminen” otsikon alla oleva teksti on kokonaisuudessaan vahvaa puhetta, ja sisältö äärimmäisen tärkeää ajateltavaa meille jokaiselle.

Lue teksti kokonaisuudessaan Pohjalaisen nettisivuilta. http://www.pohjalainen.fi/

Lyhyt lainaus tekstistä: ”Ei ole tärkeämpää, kuin tietää mitä mieltä jostakin asiasta on jollakin hetkellä. Minuus ja minun mielipiteeni ovat sama asia. Rohkeus ja mielipiteeni ovat sama asia. Mielipide ja kokemus elossa olemisesta ovat sama asia.”

Jari Rannalta olemme jo tottuneet persoonallisiin ja rohkeisiin kirjoituksiin lehtien mielipidesivuilla. Hänen tekstejä olemme saaneet lukea viime vuosina niin paljon, että Jaria voidaan pitää suorastaan alan ammattilaisena.

Kirjoita Sinäkin ajatuksiasi, mielipiteitäsi. Esimerkiksi tälle asukasyhdistyksemme nettisivulle! Julkaisen erittäin mielelläni tässä blogissa ”vähemmän tunnettujen” mielipidekirjoittajien tekstejä. Toki myös vakiintuneisiin medioihin helposti juttujaan läpi saavilta kirjoittajilta otan mielelläni tekstejä vastaan. Kaikki kirjoitukset ja kuvat ovat tietenkin tervetulleita, kunhan ne voidaan julkaista ilman korvausta.

Ota siis rohkeasti yhteyttä, kun mielipiteen ilmaisemisen tarve alkaa ilmetä. Siis vaikkapa heti! Jos olet Vaasassa tai lähialueella asuva bloggaaja, olisi mielenkiintoista kuulla Sinusta, ja saada myös blogisi nettiosoite tämän blogin linkkilistalle.

Verkostoituminen, linkittyminen toisten kanssa on tätä päivää.

Tässä jotain rohkaisuksi, minulta

Ollaan rohkeasti omaa mieltä! Ja samalla muistetaan arvostaa toisten mielipiteitä.

• NÄKEMYKSIÄ ja KÄSITYKSIÄ on maailma täynnä!


Kuvat: Oppilastöitä, kuvataide, Vöyrinkaupungin koulu

Meillä, itse kullakin, on omat silmät ja muut aistit, joilla maailmaa ja itseään voi havainnoida ja arvioida, - ja kädet, joilla voimme ryhtyä töihin ja tekoihin, niin halutessamme!

• Uusia luovia KÄSITYKSIÄ mahdollisuuksista selviytyä tulevaisuuden haasteista syntyy, kun otamme toinen toisiamme kädestä kiinni, muodostamme piirejä, - maailmamme ei enää muutu pelkillä johtajiemme kahdenkeskisillä kättelyillä!

• Omat ainutlaatuiset NÄKEMYKSEMME syntyvät silmiemme hengittäessä - kosmista kaikkeutta, - yhdessä lähimmäistemme kanssa - ja myös kääntäessämme katseen kohti ainutlaatuista sisintämme, sielumme omaa toiviotietä!

Aimo Nyberg

Lähetä NÄKEMYKSESI asiasta kuin asiasta, tai KÄSITYKSESI ihan mistä vaan osoitteeseen; aimonyberg(at)mail.com

Lupaan julkaista kirjoituksesi ja mahdolliset kuvasi mahdollisimman nopeasti. Edellytän kuitenkin, ettei juttusi ole vihakirjoitus, eli henkilökohtaisuuksiin menevää, loukkaavaa tekstiä. Ota myös huomioon myös se, että tänään, kuten aikaisemminkin, kaikki sosiaalisessa mediassa esillä ole materiaali, saattaa tulla tallennetuksi ihan mihin vaan. Kuten esimerkiksi ulkomaalaisten tiedustelupalveluiden käyttöön.
Kuva: NK. Kuvassa Aimo Nyberg.

Onko Sinulla omakohtaisia kokemuksia Egyptistä, viime vuosilta, tai jopa viime kuukausien ja viikkojen ajalta? Vaasastakin tehdään aika paljon matkoja ainakin Punaisenmeren turistikohteisiin, ja myös Kairoon on ainakin aikaisemmin ”uskallettu” mennä.

Kerro meille muille kokemuksistasi ja mielipiteistäsi esim. tästä aiheesta.
Tekstin voi kirjoittaa luonnollisesti myös ruotsiksi, englanniksi...
Naturligtvis du kan skriva också på svenska eller...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...