perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kukkia ja nuoria jalkapalloilijoita

Kukat kukkivat komeina Vaasassa.

Kuten pitääkin! Hienoa! Osaavat työntekijät, koko kaupunginpuutarhan väki, ansaitsee jälleen suuret kiitokset!Kuva: AN. Kukkia kaupungin ”eteläisellä portilla” eli Kauppapuistikon päässä

Ainakaan kauniista kukista ei Vaasassa ole tarvinnut vielä tinkiä vaikeaan taloustilanteeseen vedoten. Tai sitten kaupungin puutarhurit ovat onnistuneet pienemmälläkin budjetilla saamaan näyttävää jälkeä.

Perinteiset paikat Kauppatorin laidalla, Kauppapuistikolla ym. on saatu loistamaan vahvoilla väreillä ja näyttävillä sommitelmilla. Vaskiluodon sillan alkuun ei siltaremontin takia ole tarvinnut tänä kesänä vielä kukkia istuttaa. Työt siellä ovat edistyneet viime aikoina vauhdilla, ja komealta alkaa näyttää! Myös kukat palannevat tälle kukkaistutusten paraatipaikalle, länteen ja aurinkoon avautuvalle kantakaupungin portille viimeistään keväällä 2014.

Siihen mennessä saadaan myös kokemusta Rantakadun ja Vaasanpuistikon risteysalueen uusista turvallisuutta lisäävistä, ja liikenteen nopeutta rajoittavista ratkaisuista. Eli pian nähdään, toimivatko hidasteet ym. ratkaisut, ja myös se selviää, ovatko autoilijat ottaneet pysyväksi tavaksi ajaa kuten kaupunkialueella kuuluukin, eikä niin kuin oltaisiin moottoritien kiihdytyskaistalla.

Tämän kuulimme ylätorilla

Tänään perjantai-iltakävelyllä vaimoni kanssa totesimme Vaasan Kauppatorilla olevan pienen tekonurmijalkapallokentän. Pelaajiakin siellä näytti olevan, muutama tuttukin, oppilaitamme.

Nuorta jalkapalloväkeä näytti olevan myös menossa Hovipuistikon Yökerhoon, ilmeisesti viikonlopun ohjelmaan kuuluvaan discoon. Nuoria joukkueita, tyttöjä ja poikia vanhempineen tuli ihan bussilasteittain, eikä pelkästään Suomesta, ainakin saksaa kuulimme puhuttavan.

Oli erityisen hauskaa kuulla seuraava iloinen huudahdus: Fondiksen edessä, eurooppalaisen ruokatorin luona Hovioikeudenpuistikolla nuori tyttö sanoi muille mukana oleville ystävilleen, asiantuntevaan sävyyn: ”Tää on ihan kuin olis Helsingissä!”

Tällaisissa tunnelmissa siis tänään, täällä Vaasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...