keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Nanoq

Moni ei varmaankaan tiedä, että Vaasasta 105 km päässä Pietarsaaressa on todella upea vierailukohde, Arktinen museo Nanoq.

Paikka on Fäbodassa, 7 km Pietarsaaren keskustasta. Nanuk-yhdistys omistaa museon ja koko museoalueen rakennuksineen. Nanoq onn grönlannin kieltä ja tarkoittaa jääkarhua. Museo avasi ovensa jo 8.6.1991. Kaikki rakennustyöt on tehty sponsorirahan turvin ja talkoovoimin.

Nanoq-alue on naparetkeilijä Pentti Kronqvistin ja suuren joukon asiasta kiinnostuneiden rakentama museokokonaisuus. Pentti sai idean perustaa museon naparetkiltään keräämiensä esineistön esittelyyn.

Rakennettu museo ja museoalue on Suomen ensimmäinen arktinen museo. Rovaniemen arktikum on uudempi, ja tieteellisempikin, mutta myös tämä Pietarsaaren Nanoq-museo on todella monipuolinen, ja esittää kiehtovasti yli sadan vuoden takaista kilpajuoksua napajäätiköille, sekä hienosti myös inuiittien arkista elämää (meidän mielestämme ääriolosuhteissa).

Katso aukioloajat, hinnat ja opastusajat Nanoq-museon nettisivuilta

Vierailuun kannattaa varata aikaa, vähintään tunnista kahteen.

 Tässä muutama kuva. Kuvat AN ja MLK.

Suosittelemme vaimoni kanssa tätä kohdetta!

Jos haluat, niin kerro Sinäkin näillä sivuilla mielenkiintoisista kohteista, muutamalla kuvalla ja nettilinkillä.

Soita tai ota muuten yhteyttä!

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...