lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tulihan se kesäkuu!


Kuva: AN, 31.5.2013, puna-ailakki, orvokki, mustikka, koiranputki

Kesää on saatu viettää ainakin ilmojen suhteen jo viikko kaupalla!

Toukokuun lopulla kukkivat jo monet kesän kukat. Luonto on tänä keväänä saanut ainutlaatuisen otolliset olosuhteet, kasvu on ollut poikkeuksellisen nopeaa. Eilen, kuuman päivän, ja illan sadekuuron jälkeen oli todella ihanaa mennä ulos, ja hengittää sisään raikasta luonnon elinvoimaa, katsella ympärille ja ihmetellä kaikkialla olevaa uskomatonta kauneutta.

Tänään alkaa koululaisilla ja siis myös meillä opettajilla ansaittu kesäloma. Ihanaa!

Kunhan ensin jotenkuten toivun koulutyön loppurutistuksesta, otan tämän kesän tavoitteiksi seuraavat teemat:

- ruotsinkielen taitojeni parantamisen
- luonnonkukkien kuvaamisen

Viime päivien kohu-uutiset ruotsinkielisten toimittajien ym. saamat tappouhkaukset ovat vastenmielistä luettavaa. Meillä Vaasassa kaksikielisyys onneksi toimii, ja on luonnollinen asia. Se, etten ole toistaiseksi uskaltautunut kirjoittamaan tekstejä ruotsinkielellä, on otettava henkilökohtaisena haasteena. Koitan nyt puhua, lukea ja kirjoittaa ruotsia kesällä mahdollisimman paljon.

Aika ennen juhannusta on parasta kasvien ja luonnonkukkien kuvausaikaa. Siispä nyt ollaan ulkona, reissussa, mahdollisimman paljon. Lupaan esitellä kukkakuvia ja kukkien kasvupaikkoja pitkin kesää näillä blogisivuilla. Toki kaikkea muutakin juttua varmaan tänne saadaan, entiseen tapaan. Myös Sinun jutuillesi ja kuvillesi täällä on tilaa!

Hyvää, kaunista kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...