torstai 6. kesäkuuta 2013

Kiinnostaako Sinua taide?

Tässä joitakin mahdollisia vaihtoehtoja näin alkukesästä.

Tasan vuosi sitten asukasyhdistyksemme talkoilla ulkoapäin kunnostama Kalarannan kioski on saanut suojiinsa uutta toimintaa! Hienoa.

Ex-läänintaiteilijamme, kuvataiteilija Marja Kolu kunnosti sisätilat, ja pitää nyt siellä portrettikioskia! Halukkaita malleja on riittänyt, eikä vain olemattoman hinnan ansiosta. Tempaus on ainutlaatuinen ja perinteikkäässä, upeassa paikassa.

Pohjanmaan liitto ja Vaasan kaupunki sponsoroi tempausta, jolla hienolla tavalla voidaan tuoda perinteistä kuvataidetta ihmisten keskelle. Itsestään saa taiteilijan tekemän ilmaisen lyijykynäpiirroksen, hiilipiirroksen tai jopa akvarellimaalauksen. Aikaa tähän menee kymmenestä minuutista vajaaseen puoleen tuntiin tekotavasta riippuen.

Kävin tänään paikanpäällä katselemassa tilannetta, mutta jonoa oli niin paljon, ettei ollut toivoakaan päästä malliksi. Ei muuta kuin huomenna tai ensi viikolla uudestaan.

Portrettikioski on avoinna 5.-7.6. ja 11.-14.6. klo 12 – 15.15.


Kuva: AN. 6.6.2013 Kalarannan portrettikioski

Vaasa Picnic torstaisin

Taidetarjontaa Vaasasta löytyy nyt näin alku kesästä yllin kyllin. Kävin tänään myös Kasarmialueella Vaasa Picnic-tapahtumassa. Torstaisin siellä järjestetään lounasaikaan monenlaista ohjelmaa. Ruokailu ja kahvi ym. virvokkeita on ostettavissa edulliseen hintaan. Mukaan puutarhaan voi toki ottaa omatkin piknic-eväät.

Paikkana on siis entisen upseerikerhon tilat, ja sen upea puistomainen sisäpiha. Talossa toimii nykyään kahvila Purppura. Tänään kauniissa kesäsäässä esiintyjiä oli kuuntelemassa ihan kohtuullinen määrä väkeä. Tarjontaa oli monipuolista. Tällä kertaa sain kuunnella ja nauttia mm. Mirjam Silvénin runonlausunnasta, Taneli Saaren ja Tommi Tuomalan kitaransoitosta.


TIMELINE –nykytaidetta

Tikanojan Taidekodin pihakappelissa tapahtuu myös jotain ennennäkemätöntä. Kuvataiteilija Tiina Lehtimäki valmistaa siellä melkoisen suurta kuvaa, annetun aikataulun mukaisesti ja yleisön silmien alla. Kävin tänään myös täällä tätä ihmettä seuraamassa. Olin hiljaa kuten muutkin samaan aikaan paikalla taiteilijan työtä seuraamaan tulleet silmäparit. Tiina työskenteli vahvasti, intensiivisesti ja kuin meitä muita ei olisi tilassa ollutkaan.

Jossain vaiheessa Tiinalta kyllä pitää kysyä, miltä tällainen prosessi taiteilijasta tuntuu? Viimeistään siis kun teos on valmis Taiteiden Yönä 8.8.

Tätä on siis nykytaide – johon oleellisesti kuuluu, jopa samanaikaisesti, jonkinlainen syntyvä suhde taideteosta vastaanottavien tahojen kanssa. Erittäin mielenkiintoista, kannattaa seurata!

Tiina Lehtimäen aikataulutetut maalauskerrat ovat tästä eteenpäin torstaisin 13.6, 27.6 ja 4.7 klo 11 – 13 ja keskiviikkoisin 12.6, 26.6 ja 3.7 klo 11 – 13.


Lainaa taidetta ilmaiseksi

Muista kuitenkin lainata ja ostaa muulloinkin, muuten eivät taiteentekijät elä! Näin se vaan on.


Vaasan Taiteilijaseura ja Taidelainaamo mainostaa:

Kesäkuussa taidelainaamosta kuukaudeksi taideteos ilmaiseksi kotiin tai vaikka kesämökille.

Kasarmi 13, Korsholmanpuistikko 6, Vaasa
Avoinna ke-pe 13-18 la-su 12-15 Tervetuloa !!!

Välkommen till Vasa konstnärsgillets artotek i juni och låna GRATIS ett konstverk!
Öppet ons-fre 13-18 lö-sö 12-15


Viikonloppuna kuuluu musiikki

Hietasaaressa perjantaina 7.6 ja lauantaina 8.6 ulkoilmatapahtumassa kuullaan mm. rock-, rap-, dj-musiikkia.

Esiintyjinä ovat paikallisten kykyjen lisäksi mm. sellaiset kuuluisuudet kuin Ismo Alanko, Dingo, Paleface ja Raappana.

Lisää tietoa tapahtumasta www.pienetfestaritpreerialla.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...