lauantai 3. marraskuuta 2012

Muistolaattoja

Olen oppilaitteni kanssa kokoamassa kuvasarjaa Vaasan kaupungista löytyvistä muistolaatoista.
Patsaita ja näitä pienempiä muistolaattoja on toki kuvattu eri aikoina, ja jonkin verran niitä löytyy myös digitaalisina, ja jopa nettiin laitettuinakin. Mutta viimeisimmät muistolaatat meiltä puuttuu, ja osin vanhempaakin. Ainakin niitä voisi kuvata taas uudestaan!

Seinillä ym. olevien kohokuvien kuvaaminen ei ole ihan helppoa. Valot ja varjot pitää huomioida, eli huomioon on otettava ilmansuunnat, vuodenajat, vuorokaudenajat, sääolosuhteet … Tästä syystä teemme tätä projektia koko tämän lukuvuoden ajan.

Pyydän nyt apua myös kaikilta tätä blogia lukevilta. Olen oppilaitteni kanssa todella kiitollinen jokaisesta tiedosta, pienestä vinkistä, eli kerro meille missä osoitteessa on vanhoja tai uusia muistolaattoja. Ovatko ne kadun puolella kaikkien nähtävillä, tai jossakin sisäpihan puolella, tai jopa rappukäytävissä?

Muistolaattoja on tehty eri alojen ansioituneille henkilöille, monien ammattien tai jonkun muun merkittävän asian kunniaksi. Paikallisen perinteen säilymisen ja tuleville polville siirtämisen kannalta koen tällaisen muistolaattojen dokumentoinnin olevan merkittävää työtä. Ilokseni voin ilmoittaa myös, että nykynuoret ovat hyvin innostuneita tämäntapaisista projekteista, - ja valokuvaamisesta kaiken kaikkiaan.Kuva AN: 3.11.2012 Nandorin muistolaatta löytyy osoitteesta Rantakatu 11 A

Yhteydenotot henkilökohtaisesti tai s-postilla aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...