keskiviikko 22. elokuuta 2012

200. blogikirjoitusKuva: AN, 22.08.2012. Vaasaan saatiin vankilan katolle eilen uusi risti. Asiasta voit lukea lisää tämän päivän Pohjalaisesta (22.8.2012)

 

Kuva: AN, 12.8.2012. ”Vaasan rantahotelli” eli Vaasan vankila mereltä päin nähtynä

Tämän Vaasa ennen ja nyt blogin 1½-vuotisen historian aikana on juttuja saatu tehtyä tasan 200 kpl. Se on paljon tai vähän, miten sen itse kukin tahtoo nähdä. Määrä, niin kuin laatukin on aina suhteellista, ja riippuu siitä mihin verrataan, ja kuka vertailun tekee.

Väliarvosanan voi jokainen tämän blogin lukija antaa, niin halutessaan ihan vaan mielessään, tai mielellään jopa niin, että lähettää kommentit, parannusehdotusten kera allekirjoittaneelle eli tämän Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n blogin ylläpitäjälle.

On selvää, ettei blogimme alkuperäistä ideaa ja tarkoitusta ole onnistuttu toteuttamaan. Vaasa ennen ja nyt -nimisessä blogissa tulisi olla selvästi enemmän sellaista materiaalia, jossa jollain tavalla verrattaisiin esim. kuvien avulla millaisia muutoksia täällä Vaasassa on tapahtunut kaupunkikuvassa, ihmisten elämässä jne. Tällaista materiaalia on vaan ollut aika vaikeaa löytää, saada käyttöön. Tai sanotaan näin, ainakaan tällaisia dokumentteja ei ole tarjottu minulle julkaistavaksi, enkä itse ole osannut tarpeeksi hyvin niitä pyydellä. Tilanne voi toki korjaantua.

Ennen julkaisematonta materiaalia luulisi kyllä vaasalaisilta löytyvän. Perhealbumien kuvia tai muuta kirjallista, miksei suullistakin perinnettä, olisi ihan kiva ja hienoa saada ns. talteen, ja tällä tavalla omalta pieneltä osaltaan edesauttaa paikallisen historian säilyttämistä myös tuleville sukupolville.

Olen myös valmis antamaan apua kuvien ja tekstien saattamisessa digitaaliseen muotoon, ja myös kuvaamaan tai olemaan mukana kuvaamassa näitä vanhojen kuvien paikkoja tämän päivän maisemissa. Tällaisten vertailevien kuvien suorastaan ”maagisesta voimasta” on erinomaisena todisteena se, että jo kahtena keväänä on Vaasan Arbiksen kanssa järjestetyissä VASA FÖRR OCH NU – tilaisuuksissa sali ollut molemmilla kerroilla täysi, - ja tunnelma korkealla. Tästä kiitokset kuuluvat erityisesti tilaisuuksien vetäjälle, yhdistyksemme sihteerille, SLS:n amanuenssi Meta Sahlströmille.

Toinen tämän Vaasa ennen ja nyt –blogimme puutteista on se, että jutut ovat olleet liiaksi minun tekemiäni. Olen tavallaan antanut kasvot tälle asukasyhdistyksemme tiedotuskanavalle, mutta samalla jutut ovat jääneet liian yksipuolisiksi. Hallituksemme jäsenistä Aatto Wuorenlinnalta on useita kirjoituksia, tarinoita, ihastuttavaa muistelua vuosikymmenten takaa! Näitä saamme jatkossakin vielä lisää, mm. Vaasan lyseon oppilaiden elämään liittyviä kertomuksia.

Ruotsinkielistä materiaalia on myös ollut aivan liian vähän. Yhdistyksemme on aidosti kaksikielinen yhdistys, mutta valitettava tosiasia on se, etten ole vieläkään valmis kirjoittamaan molemmilla kotimaisilla. Tästä olen pahoillani, ja toivon sydämestäni, että vähitellen tilanne korjaantuu, ja että innokkaita uusia kirjoittajia saadaan myös mukaan.

Tähän blogiin saa siis kuka tahansa lähettää juttujaan julkaistavaksi! Kaikki asialliset tekstit, millä kielellä tahansa, kaikki julkaistaan, jos ne vaan jotenkin liittyvät Vaasaan ja vaasalaisuuteen, tavalliseen arkeen, juhlaan, perinteisiin, uusiin ilmiöihin jne.

Muistutan kaikkia lukijoitamme myös kommentointi mahdollisuudesta!

Blogien ehkä hienoin ominaisuus on juuri tämä lukijan mahdollisuus ”ns. jatkaa juttua” ja kenties käynnistää uusille urille lähtevä rönsyilevä vuoropuheluiden ketju. Tällä tavalla syntyy asioiden ja ihmisten vuorovaikutusta, mielipiteen vaihtoa, ja parhaimmillaan ymmärrys ja arvostus toinen toisistamme voi kasvaa.

Siis eipä muuta kuin tartutaan toimeen! Juttuja tekemään, ja kameran kanssa liikkeelle!

Tekstit, kuvat, ja (jossain vaiheessa tässä syksyn mittaan myös lyhyet videot) ovat tervetulleita!

Materiaalia voi lähettää, ja muutenkin ottaa yhteyttä s-postilla aimonyberg(at)gmail.com

Tähän vielä loppuun muita erinomaisia vaasalaisia kaupunkiblogeja, joita kannattaa seurata:

Tapio Parkkarin ylläpitämässä vaasalaisia infossa on viime aikoina ollut mm. paljon kiinnostavia videoita. http://www.vaasalaisia.info/

Vaasa Forum, Pohjalaisten kohtaamispaikka on ansioitunut ajankohtaisten keskustelujen käynnistäjänä. http://www.vaasafoorumi.com

Syksyn kuntavaalit lähestyvät, monilla ehdokkailla on / tulee varmasti olemaan kotisivuja, blogeja ym. sosiaalisessa mediassa. Eli mielenkiintoista seurattavaa tulee riittämään.

Kuntavaaliehdokkaille muistutukseksi: Olen jo aikaisemmin luvannut julkaista tässä blogissa myös vaalimainoksia eli ehdokkaiden mielipiteitä, kirjoituksia, kuvia, jos niitä minulle toimitetaan julkaistavaksi. Toivon tätä todella, pidetään yhteyttä!

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...