perjantai 10. elokuuta 2012

Vohvelit maistuivatKuva: AN. Herkuttelua ja taidenautintoja Tikanojan taidekodin pihalla

Tikanojan taidekodin ystävien vohvelit maistuivat vaasalaisille Taiteiden Yössä!

Taiteiden Yön illan sain olla mukana, kutsuttuna töihin, paistamassa vohveleita Tikanojan taidekodin pihateltassa. Huima homma. Nälkäistä väkeä riitti jonoksi asti koko parin tunnin työvuoroni ajan, ja sen jälkeenkin. Meitä oli koko ajan vohveleita tekemässä 4 – 5 henkilöä, ja keittiössä vielä lisää.

Pihatapahtumassa oli kiitettävän paljon taiteen ystäviä, nauttimassa koko perheen voimin esityksistä, työpajoista, elävästä musiikista, pienestä syötävästä ja juotavasta. Pääsemällä mukaan tällaiseen vapaaehtoiseen, porukalla tehtävään ”keikkaan”, voi oikeasti tajuta, miten hienoa tällainen tapahtuma on! Rento fiilis, kaikenkattava aistien ja sielun tarpeiden ravitseminen, hyvän olon kokeminen, kauneuden kaipuun tyydyttäminen, oli aivan selvästi läsnä keskuudessamme.

Toisten eteen työn tekeminen antaa tekijöilleen paitsi hyvän mielen, niin myös uskoa ja toivoa inhimillisyyteen, luottamusta toisistamme välittämiseen. Tähän oikeastaan perustuu parhaimmillaan koko inhimillinen kulttuurimme!

Tikanojan taidekodin henkilökuntaa oli töissä meidän vapaaehtoisten avustamana varmaankin kaikki, ja ehkä koko illan! Keittiötöissä tehtiin todellakin ihmeitä, munkit, mehut, - vohvelitaikinan, kermavaahdon ym. etukäteisvalmistelut olivat varmaan oleellinen asia, että homma pyöri. Ammattitaitoa museoihmisiltä siis löytyy tälläkin puolella.

Vohvelin paiston organisoi Tikanojan taidekodin ystävien puheenjohtaja Marion Lepistö. Kiitos myös kaikille muille vohvelitiimissä mukana olleille, olen taas yhtä kokemusta rikkaampi!

Tämä yksi esimerkki pitää tietenkin kertoa sadoilla, tuhansilla pienillä ja suuremmilla teoilla, joista yhdessä eilen koostui vaasalainen Taiteiden Yö, perinne, jonka arvoa ja merkitystä ei varmaankaan kukaan halua kiistää. Tästä on mukava siirtyä pikku hiljaa syksyyn, arkeen, uusiin työ- ym. haasteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...