tiistai 31. tammikuuta 2012

Biokaasulaitoksen kuljetukset

Vaskiluodon Voima Oy etenee suunnitelmissaan rakentaa biokaasutuslaitos Vaskiluotoon nykyisen hiiltä polttavan voimalaitoksen yhteyteen. Merikuljetuksilla, laivoilla tuotavaa polttoainetta eli hiiltä on tarkoitus korvata maakuljetuksilla eli rekoilla tuotavalla turpeella ja biopolttoaineella.

Investointipäätökset on tehty, luvat ovat kunnossa, lainarahoitusta on nyt saatu, ja uuden tekniikan vaatimat perustustyöt ovat jo käynnistyneet. (Pohjalainen 31.1.2012)

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry on ajanut ja kannattanut Vaasan satamatiehanketta, joka mahdollistaisi aikanaan Vaasan sataman ja Vaskiluodossa toimivan teollisuuden kuljetusliikenteen siirtymisen ns. Vaasan kehätielle, ja siis pois nykyisiltä Vaasan ydinkeskustan läpi ajavilta reiteiltä.

Vaasan satamatien toteutuminen vaatinee niin pitkän ajan, että Vaskiluodon Voima Oy:n ja Vaasan kaupungin olisi hyvä yhdessä tehdä suunnitelmat ja päätökset siitä, että uuden biopolttoainetta käyttävän laitoksen maatiekuljetukset tullaan ajamaan Vaskiluotoon Sundomin kautta nykyistä tieverkostoa käyttämällä. Joiltain kohdin tiestöä on todennäköisesti parannettava kestämään raskaan liikenteen kasvu ja myös nostettava turvallisuustasoa liikenteen kulkiessa sielläkin asutuksen keskellä.

Tämä edellyttää nykyisillä kuntarajoilla myös Mustasaaren päättäjien ja suunnittelupuolen virkamiesten halua yhteistyöhön Vaasan päättäjien ja virkamiesten kanssa. Tämän toivoisi olevan mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...