TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

torstai 3. elokuuta 2017

J.F. Aurénin talo, 3.8.1956

Tässä alkoi kaupungin palo 3.8.1852


Kuva: AN

Lainaus: Eira Häggkvist, Vaasan patsaat ja muistomerkit, korkokuvat ja muistolaatat, 1985, Vaasan kaupunki / Kalevi Paakki, 2008, päivitetty versio.

”Wasastjernan talon vieressä Kauppiaankatu 30:ssä osoittaa vanha kivijalka paikkaa, mistä tulipalo alkoi tiistaina 3.8.1852. Raatimies J.F. Aurénin talon paikka kunnostettiin Vanhan Vaasan toimikunnan aloitteesta. 

Vanhan Vaasan toimikunta asetettiin vuonna 1931 suunnittelemaan ja toteuttamaan vanhan kaupungin kunnostamista. toimikunta lakkautettiin vuonna 1960. Toimikunnan suunnitelmien mukaan kunnostetttiin vanhan kirkon rauniot, vanha tori alue tasoitettiin ja merkittiin sinä sijainneiden rakennusten paikat sekä kartoitettiin vanhat haudat Kappelinmäellä.

Kivijalassa oleva laatta kuuluu Etelä-Pohjanmaan Matkailuyhdistyksen aloitteesta v. 1956 -1957 hankittuihin opaskyltteihin. Laatassa on teksti: 

J.F. Aurénin talo. 
Tässä alkoi kaupungin palo 3.8.1852. 
J.F.Auréns hus. 
Här började stadens brand 3.8.1852 
The house of J.F. Aurén. 
Here the great fire of Vasa broke out 3.VIII 1852"

Lainaus päättyy


Kuva: AN

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa! Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, ja auttaa myös kuvien ottamisessa jne. Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta J.F Aurénin talo osoitteessa

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti