keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Viljasiilot kadonneet kaupunkikuvasta

 

 

Kuva: AN 8.3.2015

 


Kuva: AN 16.12.2022

 


Kuva: AN 13.1.2024



Kuva: AN 17.2.2024


Jos Sinulla on sellaisia kuvia, joita haluat jakaa tässä blogissa, meidän kaikkien iloksi, niin ole yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Olen valmis laittamaan näille vaasaennenjanyt -blogisivuille kaikenlaisia valokuvia. Mielellään myös tekstiä, lyhyesti tai pitkästi, kertomaan siitä mistä muutoksesta on kyse.

Tämä sivusto on perustettu v. 2011 alun perin mainostamaan Arbiksella pidettävää vanhojen kuvien katseluiltaa. Näitä iltoja olin järjestämässä muutaman vuoden ajan. Mukana olivat silloin mm. nyt jo edesmenneet Meta Sahlström ja Asko Halme.

Voisi olla paikallaan elvyttää tämä kuvien katseluiltojen perinne – toisaalta innostus vanhoihin valokuvien jakamiseen ryöpsähti melkoisella voimalla nettisivustoille, ja into jatkuu hyvinkin vahvana edelleen. Mm. facebookissa tällaisia Vaasaan keskittyviä sivustoja on useitakin.  

 

Lainaus 28.2.2011 (Tämä oli blogin ensimmäinen postaus)

”Tule ja tuo ystäväsikin mukaan Arbikselle! 10.3. 2011 klo 18 - 20. Katselemme kuvia, muistelemme menneitä, ja kenties puhumme myös tärkeistä ajankohtaisista kaupunkisuunnittelun hankkeista.
Tilaisuus on avoin, kaksikielinen tapahtuma, joka toivottavasti saa vaasalaiset innostumaan omasta asuinympäristöstään, tuomaan omia mielipiteitään rohkeasti esille, vaikuttamaan ja kehittämään kaunista kotikaupunkiamme vielä entistäkin paremmaksi asua ja viihtyä, niin kodeissa kuin kaupungilla.

Tilaisuuden järjestää: Vasa Arbis, Österbottens traditionsarkiv ja Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry.

TERVETULOA!”

 

Tämän sivuston ylläpito on ollut 2020-luvulla kokonaan allekirjoittaneen vastuulla. Aihepiiri on nykyään kaikenkattava, kunhan jokin yhteys Vaasaan on. Itseäni on jo pitkään kiinnostanut erityisesti julkiset muistomerkit, patsaat. Näistä blogikirjoituksia on julkaistu ainakin määrällisesti eniten.

 

Yksittäisetkin kuvat ovat kiinnostavia

 


Kuva: AN

 

Otitko Sinä kuvia siilojen purkamisesta? Tai jostain muusta muutoksesta kaupunkikuvassa?

Hyvä kuva toimii aina ihan hyvin omana itsenään, eikä tarvitse rinnalleen toista kuvaa aikaisemmilta ajoilta. Toki sellaisen voi kenties jostain etsiä jälkikäteenkin, jos niin haluaa.

Tämä sivusto vaasaennenjanyt on ei-kaupallinen, eikä siis kuvista / blogikirjoituksista makseta korvauksia.
Tekijäinoikeudet kuviin, teksteihin säilyvät jokaisella itsellään, eli kuvaajan ja kirjoittajan nimi mainitaan aina ko. blogipostauksessa.  

Jos olet halukas jakamaan kuviasi nettiin tälle sivustolle, niin lähetä materiaali s-postilla minulle.
Yhteistyöstä kiittäen, Aimo

aimonyberg(at)gmail.com

Kuvisope, eläkkeeellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...