tiistai 27. helmikuuta 2024

Vaasan kaupungin kaavoituskatsaus 2024

 

Tähän aikaan vuodesta tätä osaa jo odottaa!

Taas saimme hienon paketin luettavaksi! Aivan erinomaista ja kiitoksen paikka jälleen kaupungille ja kaavoituksen väelle.

 

Tämän tässä alla olevan kuvituskuvan olen joskus netistä tallentanut. Kartta kuvaa Vanhaa Vaasaa ja näkyy siinä myös Klemetsön niemi, eli nykyisen Vaasan kantakaupungin alue, jonne kaupunki siirrettiin Vaasan palon v. 1852 jälkeen.

Merenkurkun alueella maisemat ja sen myötä myös kartat muuttuvat suuresti luonnon muutosten vaikutuksesta. Maankohoamisilmiön vuoksi parissa sadassa vuodessa mm. rantaviiva on siirtynyt merkittävästi.

Meidän ihmisten tekemät muutokset luonnonmaisemiin ja rakennettuun maisemaan toteutuvat kaavoittamalla eli sopimalla maanomistajien ja erilaisten asianosallisten kuten viranomaistahojen ja myös meidän tavallisten asukkaiden kanssa parhaat mahdolliset ratkaisut.  

Kaavoitukseen voi ja saa vaikuttaa.

 


Kuvalainaus netistä. Wasa stad 1808

 

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta (27.2.2024)

MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA

Kaavoituskatsaus 2024

Kaavoituskatsaus 2024 on ilmestynyt ja luettavissa osoitteessa

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/nain-vaasaa-suunnitellaan-vuoden-2024-kaavoituskatsaus-on-ilmestynyt/ 


 

 Näin Vaasaa suunnitellaan – vuoden 2024 kaavoituskatsaus on ilmestynyt

Vaasan kaupungin kaavoituskatsaus esittelee kuluvan vuoden maankäytön suunnittelukohteet. Tämän vuoden julkaisussa kerrotaan tarkemmin Vaasan yleiskaavatyöstä ja siihen liittyvästä luontoselvityksestä, Pappilanmäen viereen suunniteltavasta uudesta asuinalueesta sekä keskustan seurakuntakeskuksen kaavamuutoksesta.

Kaavoituskatsauksessa esitellään kaikki vuoden 2024 aikana alkavat ja jatkuvat kaavahankkeet. Tämän vuoden kaavoituskohteet painottuvat Vaasan keskustaan ja keskustan tuntumaan, jossa on useampia asumisen kehittämisen kohteita sekä valmiina toteutettavaksi, että työn alla kaavoittajien pöydillä.

https://indd.adobe.com/view/e8ab2362-d34b-4319-85b2-4bd4c0e922a2 


Kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakson mukaan kaavoitus on ennen kaikkea muutoksen hallintaa, ja uusi kaava antaa mahdollisuuksia tulevaisuuden tarpeille ja toteutukselle.

– Kaavan toteuttaminen voi kestää 2–20 vuotta, joten siksi kaavan pitää kestää aikaa. Tulevaisuuden ennustaminen vaatii puolestaan moniammatillista yhteistyötä sekä vuorovaikutusta kaikkien osallisten kanssa…

Lainaus päättyy

 

Blogikirjoituksen koonti: Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...