tiistai 2. tammikuuta 2024

2024 - Hyvää Uutta vuotta - Gott nytt År!

 

 

Kuva: AN 1.1.2024 Värivaloja Vaasan keskussairaalan seinällä


Uuden vuoden alkaessa on hyvä hetki levätä ja olla vaan rauhassa. Ja samalla myös koota ajatuksia, ja miettiä tulevaa vuotta. 

Millaisia juttuja, kuvia ja kirjoituksia tähän blogiin olisi mielekästä tehdä? Toivon erityisesti tänne paljon myös muiden tekemiä pienempiä tai isompia blogikirjoituksia. Blogi vaasaenenenjanyt on kaikille avoin, ja vapaa sitoutumaton kaupunkiblogi. 

Listaan tähän muutamia teemoja, joita itse tulen jatkamaan.

Seuraan ajankohtaisia asioita kotikaupungissamme,  kaikkea mitä Vaasassa tapahtuu, toki omia kiinnostuksen kohteita painottaen. Näitä ovat olleet ja tämä jatkunee myös nyt: kulttuuri ja taide, kaupunkiluonto ja luontokuvaus laajemminkin, kaupunkikuvalliset muutokset (ennen - nyt - tulevat suunnitelmat). Valokuvaus - pienienkin kohteiden näkyväksi tekeminen.

Vaasalaiset ihmiset, henkilötarinat ovat "loistaneet poissaolollaan" tämän blogin kirjoituksista. Jos tässä pääsisi eteenpäin, niin olisin tyytyväinen. 

Pitkään kestänyt uurastamiseni Vaasan patsaiden, muistomerkkien ja muistolaattojejn kanssa saavuttaa tammikuussa taas yhden etapin, kun kirja Tuttu ja tuntematon Suomen Vapaudenpatsas saadaan julkaistua. Ensimmäin pieni omakustanteinen painos on valmis ja saadaan ulos vaasalaisesta kirjapainosta kohta puolin, ja myyntiinkin viikolla 2. Tästä lisää myöhemmin. 

Tämän jutun aloituskuva viittaa hyvinvointivaltiomme palveluihin, niiden säilymiseen tulevaisuudessa. Eläkeläisinä vaimoni kanssa, ja ennen kaikkea nuorempien sukupolvien näkökulmasta toivomme kaikki lastemme ja lastenlapsiemme elämän jatkuvan onnellisena ja turvallisena jatkossakin. Ajat muuttuvat, näin se on, mutta eteenpäin on osattava mennä.

Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe oli tärkeä ja tässä maailmanpoliittisesti epävarmassa todellisuudesssamme hyvä muistutus yhdessä asioiden hoitamisen suuresta merkityksestä. Presidentin ehdottamaan jokaisen tekemään uudenvuodenlupauksen haluan mielläni yhtyä. 

Aimo Nyberg
Sivuston ylläpitäjä

aimonyberg(at)gmail.com

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...