lauantai 2. joulukuuta 2023

VAASAN TAIDEGRAAFIKOIDEN VUOSINÄYTTELY

 

Kirkkopuistikko 18.

Oletko käynyt?

Moni on paikan löytänyt ja ottanut sen säännölliseksi vierailukohteekseen.

Makers’ Galleryn näyttelyt vaihtuvat aika nopeassa tahdissa, muutaman viikon välein. Siellä voi vierailla siis useinkin. Ja hankkia kotiinsa kuvataidetta, ostaa lahjaksi ystävilleen jotain kiinnostavaa, tai vaikkapa vaan käydä katsomassa miellyttääkö vai ei kyseisen näyttelyn taiteilijan työt sinua.

Tutusta ensin kuvataideopettaja, kuvataiteilija ja taidegalleristi Pasi Kirkkopellon sivustoon, ja lähde sitten katsomaan nyt esillä olevaa erityisen kiinnostavaa näyttelyä!

https://www.makersgallery.fi/ 

 

VAASAN TAIDEGRAAFIKOIDEN VUOSINÄYTTELY INSIDE

28.11.-17.12. 2023

 VAASAN TAIDEGRAAFIKOT ry / VUOSINÄYTTELY INSIDE ÅRSUTSTÄLLNING / VASA KOSNTGRAFIKER fr

Vaasan Taidegraafikot ry. Vuosinäyttely INSIDE esittelee monipuolisen taidegrafiikan kavalkadin. Näyttely järjestetään Makers’ Galleryssa 28.11.-17.12. 2023

Vaasan Taidegraafikot ry on vuonna 1981 perustettu ammattitaiteilijoiden ja taidegrafiikan harrastajien yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää taidegrafiikan eri tekniikoiden monipuolista osaamista ja lisätä taidegrafiikan tunnettuutta. Vanhalla kasarmialueella Stallissa sijaitseva työpaja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet puu- ja metalligrafiikasta litografiaan ja fotogravyyriin. Yhdistys järjestää myös näyttelyitä ja erilaisia kursseja, jotka ovat avoimia kaikille.

Vuosinäyttely INSIDE on vastaus viime vuoden teemaan ”Ihan pihalla”. Taiteilijoille on annettu vapaat kädet tulkita näyttelyn teemaa konkreettisesti tai kokemuksena sisäisestä maailmasta, mihin muilla ei ole pääsyä. Teemaa voi lähestyä myös arkisesti – marraskuun pimeinä iltoina sisätilojen lämpö on kutsuva ja kodin merkitys korostuu.

 

Kuva: Makers’ Galleryn netti/fb-sivulta

 

Nyt on hieno tilaisuus käydä tutustumassa vaasalaisten taidegraafikoiden teoksiin!

Mainitsin jo tuossa alussa, että näyttelyt galleriassa vaihtuvat muutaman viikon välein. Ellei seuraa aktiivisesti kaupungin kuvataidetarjontaa, niin Pasin gallerian näyttelyjä menee varmasti ”ohi”. Itselleni on myös käynyt näin. Varmasti myös siksi, että vaasalaisten taidemuseoiden näyttelyjen kestoajat ovat nykyään kuukausia, jopa puolen vuoden mittaisia. On totuttu ajatukseen, että aikaa on, eli käyn sitten joskus eli unohdan sen.

Itse ajattelin laittaa nämä Makers’ Galleryn kevään näyttelyt nyt heti kalenteriin. Perinteiseen paperiseen taskukalenteriin, jota edelleen käytän (ope kalenteri on ollut minulla käytössä jo 40 vuotta).

KEVÄT 2024

9.1.-28.1.  ZAGROS MANUCHAR, KHOLD HAWASH, SADDAM JUMAILY

30.1.-18.2.  MARIA ÅNGERMAN

TALVILOMA

5.3.-24.3. ERKKI NAMPAJÄRVI / TELLERVO VIITANIEMI

26.3.-14.4. ELINA RUOHONEN

16.4.-5.5. JIMMY PULLI

7.5.–26.5. JANIKA NORRGÅRD-LÖFQVIST / MATTIAS LÖFQVIST

 

Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...