torstai 21. joulukuuta 2023

Vaasalaislähtöisiä sometähtiä: Berta

 

En nyt malta olla ”mainostamatta" entistä oppilastani: vaasalaislähtöistä 25-vuotiasta somevaikuttajaa ja Tiktok tähteä Bertaa, eli Petra Rothoviusta. Samalla tässä tulee mainostetuksi myös Disneyn uusinta elokuvaa Toive. En ole tätä vielä käynyt katsomassa, mutta mahdollisesti menen. 

Aiheesta oli hieno Anne Puumalan juttu maanantain (18.12.2023) Ilkka-Pohjalaisessa.
Linkki, avautuu vain lehden digitilaajille

https://ilkkapohjalainen.fi/ihmiset-ja-kulttuuri/somevaikuttaja-petra-rothovius-25-sai-s%C3%A4hk%C3%B6postia-joka-vei-jalat-alta-pian-h%C3%A4n-istui-lentokoneessa-kohti-vuoden-huippuhetke%C3%A4  


Sain itse olla Petran kuvioettajana 10–12 vuotta sitten. Hän oli jo silloin yläkoululaisena erittäin lahjakas nuori ihan kaikessa mihin ryhtyi. Hän oli oppilaana musiikkiluokalla, mutta valitsi myös useammankin kuvataiteen valinnaisen kurssin. Erityisen vahvaa osaamista ja uuden oppimisen intoa hänellä oli kuvien muokkauksessa ja videoiden tekemisessä. Kaiken uuden omaksuminen sujui Petralta poikkeuksellinen nopeasti ja luovasti. Tämä näkyy nyt todella hyvin kaikessa siinä mitä hän tekee ja jakaa seuraajilleen somessa.

Katso YouTube video

https://www.youtube.com/watch?v=2FihDHDEpUw

 

Lainaus Ilkka-Pohjalaisesta

Matka Lontooseen

"Musiikkivideon kuvaukset järjestettiin marraskuun puolenvälin jälkeen lontoolaisessa studiossa. Paikalle oli kutsuttu kymmenen nuorta somevaikuttajaa ja artistia eri puolilta Eurooppaa. Rothovius sai kuulla olevansa ainoa Pohjoismaista musiikkivideolle valittu laulaja.

This Is the Thanks I Get? -musiikkivideon kuvauksia tehtiin kolmena päivänä.

– Ensimmäisenä päivänä tutustuimme biisiin ja toisiimme sekä äänitettiin hieman. Toisena päivänä tehtiin lisää äänityksiä, ja kolmantena päivänä ohjelmassa olivat musiikkivideon viralliset kuvaukset.

Rothovius laulaa musiikkivideolla suomeksi. Hän oli tutustunut englanninkieliseen biisiin etukäteen, mutta suomenkieliset lyriikat hän sai vasta paikan päällä. Hän sanoo, että suomeksi laulaminen osoittautui yllättävän haastavaksi, sillä tulkintaan täytyi saada värikkyyttä ja dramatiikkaa, joka istuu luontevammin englannin kieleen kuin suomeen.

Videolla kuullaan myös muita eurooppalaisia kieliä, kuten saksaa, italiaa ja turkkia" ... teksti jatkuu


Petra on lahjakkaana nuorena ehtinyt suorittamaan myös opintojaan menestyksekkäästi. Mitä tulevaisuus tuo tulleessaan, sen näyttää sitten aika.
Ainkin Tiktokissa voi Petran tekemiä videojuttuja seurata. Hae somesta nimellä Berta Petra Rothovius.

 

Lyhyesti vielä Disneyn 100 - juhlavuoden elokuvasta Toive. 

 

 

Kuvalainaus: By 3.10.2023 - https://www.facebook.com/photo?fbid=657174376531381, Tekijänoikeuslain 25 §, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?curid=1749293 


Lainaus Finnkinon nettisivulta

https://www.finnkino.fi/event/304242/title/toive/ 

 

Tiedot

Ensi-ilta: 15.12.2023

Kesto: 1 t 35 min

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB

Ohjaaja: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Pääosissa: Ariana DeBose, Alan Tudyk, Chris Pi

 

Synopsis

Walt Disney Animation Studiosin juhliessa 100-vuotista taivaltaan studion uudessa elokuvassa Toive (Wish) kysytään: “Miten toivomustähti, jolle niin moni Disney-hahmo on esittänyt toiveensa, oikein sai alkunsa?” Rosasin taianomaiseen valtakuntaan sijoittuvan tarinan pääosassa tutustutaan nokkelaan tyttöön nimeltä Asha (äänenä Ariana DeBose), joka välittää syvästi omasta yhteisöstään. Kun Asha hädän hetkellä kääntyy tähtitaivaan puoleen ja esittää toiveen, hänelle vastaa kosminen voima - pieni rajatonta energiaa pursuava pallo nimeltä Tähti. Yhdessä he kohtaavat mahtavan vihollisen pelastaakseen Ashan yhteisön ja todistavat, että kun urhean ihmisen tahto yhdistyy tähtien taikaan, ihmeitä voi tapahtua.

 

Piirretyt elokuvat eivät ole vain lapsille ja lapsiperheille.  Tuleeko tästä Toive (Wish) piirretystä todellinen klassikko, kestosuosikki? Omakohtaisen mielipiteen voi muodostaa kun käy elokuvan katsomassa. 

 

Blogikirjoituksen koonti: Aimo Nyberg

Kuvisope, eläkkeellä

 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...