tiistai 4. lokakuuta 2022

Leluja lapsille – hienoa

 

Tällä kertaa Vaasan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi äänestettiin LASTEN PUOLESTA!

5000 eurolla leluja päiväkoteihin - upea lahja kaupungilta - meni tällä kertaa oikeasti tärkeään kohteeseen.

 

Lainaus kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/vaasalaiset-aanestivat-5000-eurolla-leluja-paivakoteihin/ 


Lainaus

Vaasalaiset äänestivät – 5000 eurolla leluja päiväkoteihin

Julkaistu: 2.10.2022

Vaasan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi on valittu tänä vuonna lelut päiväkoteihin. Vaasalaiset saivat ehdottaa kohteita 5000 euron käytölle elokuussa ja syyskuussa 10 ehdotusta olivat äänestettävänä verkossa. Voittanut idea keräsi 392 ääntä. Yhteensä ääniä annettiin upeat 1195 kappaletta. Voitto toimii myös syntymäpäivälahjana vaasalaisille, sillä tänään 2. lokakuuta Vaasa täyttää 416 vuotta.

– Kaikki saamamme ideat olivat hyviä ja ääniä, samoin kuin ideoitakin, annettiin ilahduttava määrä. Kiitos näistä kaikista. Lelut sopivat hienosti myös UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin, jossa Vaasan kaupunki on mukana, sanoo osallistuvasta budjetoinnista vastaava aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Yhteisössä on voimaa

Idea uusista leluista sai alkunsa Vaasan Mammat -Facebook-ryhmästä.

– Päiväkodeissa leikki ja sen kautta taitojen oppiminen on tärkeää. Ehdotankin, että päiväkoteihin hankitaan luovuuteen ja yhteistyöhön kannustavia leluja, Salla Rundgren perusteli ehdotustaan.

Leluja ehdottikin yhteensä 6 vaasalaista; Sallan lisäksi Susanne Ripsomaa, Sara Sillanpää, Reija Lind, Rosa-Maria Kauppila ja Riina Koskimies.

Vaasan kaupunki on mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta –mallissa, joka on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Kahden vuoden kehittämistyön jälkeen kunta voi saada Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa.

 

Vaasan kaupunki on tekemässä selvitystä lapsiystävällisyytensä nykytilasta

Tavoite on, että Vaasa ja UNICEF yhdessä määrittelevät tavoitteet ja toimenpiteet Lapsiystävällinen kunta statuksen käyttämiselle. 

 


 

”Leikki on lapsen työtä”

Pitkään opetusalalla työskennelleenä olen iloinen tästä valinnasta.

Lelut ovat kulutustavaraa. Päiväkotien ja myös koulujen budjetit ovat kunnille isoja menoeriä. Monista pienistä kohderahoista on kuitenkin, voisi sanoa krooninen pula. On upeaa nyt todeta, että yksi tärkeä asia – lelujen merkitys lapsille – on tuotu esille, ja siihen on saatu tällä tavalla ihan merkittävä lisärahoitus.

 

Aimo Nyberg
Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...