perjantai 7. lokakuuta 2022

Kurkia kiikaroimassa ja kuvaamassa

 

Edelleen nyt lokakuun 7. päivänä Söderfjärdenin pelloilla ruokaili ja voimia syysmuuttoon keräsi melkoinen määrä kurkia. Kokonaismäärää en ryhdy arvailemaan - en ole tällaiseen laskentaan pätevä, ja kurjet myös lentelivät paikasta toiseen eri puolilla tätä kraatteritasankoa..

Tällä kuuluisalla meteoriittiktaatteripellolla kannattaa vierailla monestakin syystä. Näin syksyisin täällä on mahdollista nähdä kerralla enemmän kurkia kuin kuin missään muualla Suomessa.

Kurkia oli vielä tänäänkin paljon, ja jopa aika lähellä Meteoriihen lintutornia.Kannatti lähteä kiikaroimaan ja kuvaamaan.

 

 






Kuvat: AN 7.10.2022 Söderfjärden

 

Ennätysmäärä kurkia täällä oli 25.9.

Hienon podcastin tästä tekivät Ari Lähteenpää ja Antti Haavisto

 

Radio Suomi Pohjanmaa

Söderfjärdenillä uusi kurkien syysmuuton ennätys

Julkaistu: ma 26.9. klo 16.30

Kuunneltavissa toistaiseksi

https://areena.yle.fi/podcastit/1-63509803?fbclid=IwAR2t6mnJoKC9o_83MV-O5ct2ZuE5veSvUx0F4rNi7UwSxzXtJ5OE_aXtkPc 

Lainaus

”Mustasaaressa Söderfjärdenissä laskettiin sunnuntaina 25. syyskuuta uusi muuttavien kurkien ennätys: 14 820 lintua. Aiempi ennätys syysmuuton ajalta oli reilut 10 000 kurkea. Monin paikoin syysmuuttajat ovat jo jatkaneet matkaa Suomesta eteenkinpäin, mutta on melko tyypillistä, että Pohjanmaalla kurkien muutto on myöhäisempi. Lintuharrastaja Ari Lähteenpään tapasi toimittaja Antti Haavisto.”

 

Kuvat ja blogijutun koonti

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...