torstai 20. lokakuuta 2022

Hyvää maisemapäivää!

 

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20. lokakuuta. Päivä liittyy eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Maisemapäivä on osa kulttuuriympäristöpäivien viettoa ja tänä vuonna päivää vietetään kuudetta kertaa.

Maisemakävelyt tai maiseman muutoksen valokuvakävelyt ovat hyvä tapa osallistua päivään. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kaikkien kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään kaikissa Euroopan neuvoston maisemayleissopimukseen kuluvissa maissa (lainaus Kotiseutuliiton jäsenlehdestä Kotiseutuposti 3/2022).

Katso lisää

https://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat 


Sosiaalisen median monet kanavat ovat erinomainen tapa jakaa myös maisemakuvia!
Tarjoan tätä vaasaennenjanyt -blogia myös Sinun kuviesi julkaisualustaksi. Näin sinäkin voit kuvillasi ja kenties jutuillasi tehdä tästä sivustosta aina vaan kiinnostavamman meille kaikille tätä sivustoa seuraaville.

Millainen vaasalainen maisema on Sinun mieleesi? (kuva voi olla nyt otettu tai vanhempikin)

Jaa meille muille Sinun sielunmaisemasi – tai muuten vaan upea, kaunis hetki, jonka näit ja koit – ja halusit sen valokuvata?

 

Kuvasi voit lähettää allekirjoittaneelle, lupaan julkaista sen/ne pikimmiten. Laita mukaan lyhyt teksti: mitä, missä, milloin -tyyliin.

Maisemakuva voi olla ihmisen muokkaamaa rakennettua maisemaa, tai enemmän tai vähemmän luonnontilaista maisemaa.

 

Aika monet vaasalaiset tarjoavat valokuviaan TV:n eri kanavien SÄÄ KUVIIN.
Kenties Sinäkin olet näitä lähetellyt, ja joskus positiivisesti yllättynyt nähdessäsi ottamasi kuvan TV-ruudulta. Tunnustan – muutama kuva on minultakin mennyt ns. läpi (Helsingistä, Sammatista, Vaasasta). Rohkaisen jokaista kuvaamaan myös sääkuvia – ja kokeilemaan mahtuuko oma kuva julkaistavien joukkoon.

... 

 

Sama kohde - muutoksia ajassa

 


 25.8.2014

 


6.11.2020

 


10.10.2022.
Kuvien näkymät Raastuvankadulta

 

 

Yksittäiset kuvat kertovat hetkestä ja ovat juuri siksi ainutlaatuisia. Jos kuitenkin kuvaat usein samaa kohdetta, saat vuosien kuluessa kuvattua myös maisemassa tapahtuneet muutokset. Tällaisillakin kuvilla on oma viehätyksensä. Tämän kuvasarjassa aiheena on Vaasan keskussairaalan alue. Kolossaalinen H-talo on valmistunut, käyttöönotto menossa parhaillaan.

 

Aimo Nyberg

Kaupunkikuvaaja ja -bloggaaja
aimonyberg(at)gmail.com

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...