maanantai 11. huhtikuuta 2022

Mitä jos ostaisimme itse taidetta?

 

 

Hyvä kysymys meille jokaiselle

Voisimme ajatella kerrankin itseämme, ja ostaa sellaista taidetta, jota nyt oikeasti kaipaamme, ja haluamme katsella, - kohdata taide tässä ja nyt.

Voisimme ostaa taidetta vaikkapa puolison tai kumppanin kanssa. Jotain uutta, kaunista, piristävää, tunnelmaa luovaa… meille yhdessä.

Hyvä syy taiteen ostamiseen on myös tämä: tuetaan taiteilijoita! Etenkin paikallisia, heitä, jotka eivät markkinoi töitään juuri missään.

Ja vielä yksi hyvä perustelu. Galleriat esittelevät taiteilijoiden tauluja ym. ja myös tätäkin työtä tekevät tarvitsevat tietenkin sekä gallerioissa kävijöitä että myös taidetta ostavia asiakkaita!

 

Milloin viimeksi olet ostanut taidetta?

Sanot kenties, että seinät ovat jo täynnä. Olet saanut perintönä jotain, jota olet pitänyt seinilläsi, kun ne on sinne joskus laitettu. Sait kenties merkkipäivänäsi jonkun teoksen, ihan ok teos, mutta voisiko sen laittaa välillä pois? Varastoida, tai jopa myydä, lahjoittaa jollekin?

Taide ei ole sinulle mikään sijoituskohde, tai et ole taiteenkerääjä.

No, harva meistä omistaa kovinkaan monta taulua, pienoisveistosta, keramiikkateosta tai grafiikan vedoksia. Jo yhdestä, muutamastakin on aivan varmasti antamaan kotiisi tai työpaikallesi jotain ainutkertaista. Ne on vaan nähtävä, niiden kanssa on luotava katsekontakti!

Käyt mielelläsi taidenäyttelyissä, museoissa täällä Vaasassa ja muuallakin. Mutta silti, et ole lähtenyt aktiivisesti etsimään kiinnostavaa taiteilijaa tai yksittäisiä taiteteoksia, joista voisit innostua tosissaan.

Niinpä - nyt voisi olla tämän aika?

 

Aimo Nyberg
Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä

 

Tähän loppuun laitan vielä suosituksen, jota voi ja saa pitää myös mainoksena. Allekirjoittanut ei ole saanut pyyntöä tämän blogikirjoituksen tekemiseksi, eikä tästä ole myöskään tulossa minulle minkäänlaista korvausta.

Pasi Kirkkopelto ja Anna Rihto pitävät Makers` Galleriaa. 

https://www.makersgallery.fi/

Vaasalainen taidegalleria – ansaitsee kaikkien taiteenystävien tuen!

Tapaamisiin Annan ja Pasin Galleriassa! Nähdään, Aimo

 

AVAJAISET

TIISTAINA 12. HUHTIKUUTA 2022 KLO 18–20

HILKKA OKKONEN-UUSIKYLÄ JA AARRE KÄRKKÄINEN: JA MÄ MAALASIN TÄN

Makers’ Gallery

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...