lauantai 6. marraskuuta 2021

Hallintotalolle tutustumaan 13.11.

 

 

On kyllä tosi mielenkiintoista päästä katselemaan, tutustumaan remontoituun Vaasan hallintotaloon!

Ensi lauantaina on syytäkin olla jotain ohjelmaa, mielen piristystä. Vietetäänhän 13.11. tämän vuoden ”harmainta päivää”…

Tänään lauantaina 6.11. aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, ja Suomen liput liehuvat lipputangoissa.

Kun kalenteriin katsoo, niin huomaa, että on Svenska dagen, Ruotsalaisuuden päivä. Ja myös Pyhäinpäivä, Alla helgons dag. 

 

Kuva: AN 6.11. 2021 Vaasan hallintotalo Vaasanpuistikolla

 

Linkki Vaasan kaupungin sivuille. Infoa ensi lauantain hallintotalon tutustumistapahtumasta klo 10–14.  

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/kaupunki-kutsuu-asukkaat-vierailulle-hallintotaloon/ 

Uutiset

Kaupunki kutsuu asukkaat vierailulle hallintotaloon

Lainaus

”Oletko jo käynyt kurkkaamassa, miltä upouusi, uljas hallintotalomme näyttää mittavan peruskorjauksen jälkeen? Nyt siihen olisi oiva tilaisuus, sillä kutsumme asukkaat tutustumaan upeaan, uudistettuun hallintotaloomme lauantaina 13.11. klo 10–14.

Avoinna oleviin tiloihin voi tutustua rauhassa omaan tahtiin. Nopeimmille on luvassa myös ilmainen kestohedelmäpussi ja lapset saavat mukaansa Vaasa-ilmapallon. Onnellisuusnurkkauksessa on tarjolla vinkkejä onnellisuuden lisäämiseen ja suunkin saa makeaksi.

Samana päivänä 13.11. vietetään valtakunnallista arkistojen päivää, jota on Suomessa vietetty vuodesta 2002 ja joka järjestetään pohjoismaisten arkistojen yhteistyönä. Päivän tarkoituksena on tuoda arkistot ja niiden toiminta kansalaisten tietoisuuteen sekä korostaa niiden roolia vapaan pohjoismaisen yhteiskuntamuodon säilyttäjinä ja edistäjinä. Vuoden 2021 Arkistojen päivän yhteinen pohjoismainen teema on Lapset arkistossa. Sen juhlistamiseksi hallintotalon kellarikerroksessa sijaitsevassa keskusarkistossa on teemaan liittyen esillä esimerkiksi lasten päivähoitoon ja koulunkäyntiin liittyviä asiakirjoja, kuten koulukuvia, joissa esiintyviä oppilaita, opettajia ja koulurakennuksia yleisön toivotaan tunnistavan.

– Kannattaa käydä tutustumassa arkistoomme, sieltä voi ammentaa paljon uuttaa ja mielenkiintoista kaupunkimme historiasta, sanoo Vaasan kaupungin hallintopäällikkö Marjo Mäki-Krekola.

Päätöksenteon keskus

Vaasanpuistikko 10:ssä sijaitsevan talon rakennutti apteekkari Herman Johan Lindebäck apteekkiaan varten ja perheelleen kodiksi vuonna 1862 ja sen on suunnitellut Vaasan lääninarkkitehti C. A. Setterberg. Taloa laajennettiin vuonna 1930, mistä lähtien se on toiminut Vaasan kaupungin hallinnon pääpaikkana. Talo on läpikäynyt perusteellisen peruskorjauksen, joka valmistui marraskuussa 2020. Huhu kertoo, että apteekkarin äiti olisi jäänyt taloon kummittelemaan.

Taloon muutti remontin jälkeen helmikuun alussa noin sata kaupungin työntekijää, muun muassa kaupungin ylin johto, henkilöstö-, talous- ja viestintäpalvelut, kirjaamo ja keskusarkisto. Tilat on käytetty tehokkaasti hyväksi. Työpisteitä talossa on nyt 109 eli puolet enemmän kuin ennen remonttia.

Hallintotalolla kokoustavat koronatilanteen hellitettyä myös kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus. Kaupunginvaltuustolla on ylin toimivalta päättää kaupungin asukkaiden yhteisistä asioista. Myös valtuustosalin ovi on auki, joten päätöksenteon pääkallopaikkaankin pääsee avoimien ovien päivässä kurkkaamaan.

– Olen iloinen, että saamme vihdoin kutsua myös asukkaat katsomaan tätä kaunista historiallista taloa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee tutustumaan taloon ja juhlistamaan samalla arkistojen päivää, sanoo Vaasan kaupungin konsernihallinnon johtaja Jari Karjalainen.

Sisäänkäynti avoimien ovien päivänä rakennuksen Vaasanpuistikon puoleisesta pääovesta. Vierailijoiden toivottaisiin käyttävän kasvomaskia, joita jaetaan myös ilmaiseksi paikan päällä.”

Lainaus päättyy

 

 Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...