perjantai 12. marraskuuta 2021

De Geer – nyt valaistuna!

 

Vaasan uusimman julkisen taideteoksen paljastamistilaisuus oli tänään perjantaina 12.11.2021. Kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen taideteos on ollut Hietalahden kiertoliittymässä jo jonkun aikaa, - ilman valaistusta. Tänään sitten näimme taideteoksen oikeasti valmiina! Veistoksen julkistamistilaisuus Hietalahden Hesburgerin parkkipaikalla klo 16.30 tavoitti muutaman kymmenen henkilön yleisön. Paikalla oli ainakin meitä vaasalaisia taiteen ystäviä, museoväkeä, toimittajia ja kuvaajiakin oli tullut paikalle ikuistamaan tätä hetkeä.

Viralliset puheet pitivät museotoimenjohtaja Elina Bonelius, Vaasan kaupungin museot, ja kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen.

Avajaisyleisölle esiteltiin teoksen värimaailmaa – eli hyvin erikoista viikon eri päivien ja mm. vuodenkierron juhlapyhien mukaan vaihtuvia värimaailmoja. Tämä on, - voisi sanoa aivan uskomatonta!

Ja ilmeisesti se on niin, että värit vaihtuvat hyvin hitaasti, eikä värien muuntumista oikein voi seurata, ellei jää odottamaan aika pitkäksi aikaa. Näin ei voi tehdä ainakaan autolla liikenneympyrässä ajaessa. Hesburgerista ehkä – en tiedä.

On oletettavaa, että tästä kohteesta tullaan ottamaan upeita toinen toistaan komeampia, kauniinpia kuvia ja kuvasarjoja, ainakin nyt tällaisina pimeinä syys- ja talvi kuukausina. Somea kannattaa seurata!

De Geer puhuu meille kauniilla tavalla itse teosta inspiroineesta aihepiiristä: De Geer moreenivalleista ja Vaasan saaristosta, kuin myös esteettisesti, värien maailmoista, valon, varjon, kontrastien leikeistä rakenteiden pinnoilla. Ja mitä kaikkea tästä vielä uteliaalle katselijalle ajan kuluessa aukeaakaan? 

Ainakin joulun aikaan ajattelin käydä teosta katsomassa - niin houkuttelevasti tuosta juhla-ajasta ja teokseen silloin ilmestyvästä värimaailmasta avajaisissa meille kerrottiin. 

Tässä minulta alkuillan kuvia, kun ilta vasta alkoi hämärtyä.Yökuviakin aion kyllä vielä käydä kuvaamassa.

 


 


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Kuvat: AN 12.11.2021

 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com 

Kiitokset taideteoksen rahoittajille! 
Teos valittiin Vaasan kaupungin kutsukilpailun perusteella vuonna 2020, ja se on hankittu Veljekset Gröndahlin säätiön rahoituksella.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...