torstai 29. marraskuuta 2018

KUUPEILI

Onkilahdenpuistoon lisää taideteoksia

28.11.2018 klo 12.30 pidetyssä tilaisuudessa luovutettiin kaupungille kaksi julkista taideteosta.

Osoite: Onkilahdenkadun huoltoaseman takana rannassa. 

Aikaisemmin nämä Raippaluodon sillan kupeessa Ravintola Bernyn/Mertentalon tontilla vuosikausia olleet teokset, on nyt kunnostettu Vaasan kaupungin viheralueyksikön toimesta, ja asetettu pysyvästi uusille paikoilleen Onkilahden rantaan.

Luovutettavat teokset Myrskyn jälkeen (2004) ja Kuupeili (tehty 1999, paljastettu 2001) ovat taiteilijoiden Marianne Kanckosin, Åke Rodasin ja Stig Rönnin käsialaa.

Paikalla tilaisuudessa olivat taiteilija Stig Rönn sekä kaupungin viheralueyksiköstä viheraluehortonomi Leila Roininen, vastaava puutarhuri Kaj-Erik Grandell ja puistotyöntekijä Maaret Lagus. 


Kuva: AN, 28.11.2018. Myrskyn jälkeen -teos pystytettiin nykyiselle paikalleen alkukesästä, ja sai nyt syksyllä loppusilauksen, eli aidan ympärilleen osoittamaan, että kyse on taideteoksesta, ei lasten kiipeilytelineestä.


Kuva: AN, 28.11.2018. Kuupeili -teos upeassa marraskuisessa aurinkoisessa säässä.

Onkilahden rantaan on uudelle teokselle tehty rantaan levennys. Teosta on nyt mielenkiintoista katsella ja valokuvatakin eri vuodenaikoina, erilaisissa valaistusolosuhteissa jne. Taustaksi saa hienoja rantamaisemia, teollista rakentamista, ja vaikkapa täydenkuun, kun vaan on oikeaan aikaan paikalla. Kuupeili on nyt arvoisellaan paikalla!


Olen tässä blogissa jo aikaisemmin esitellyt MYRSKYN JÄLKEEN / EFTER STORMEN teoksen.

Lue blogikirjoitus

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/06/myrskyn-jalkeen.html


KUUPEILI / MÅNSPEGELKuvat: AN, 28.11.2018. Puistotyöntekijä Maaret Lagus (jäämässä eläkkeelle 40-vuotisen työuran jälkeen!) ja taiteilija Stig Rönn iloisina ja kiitollisina siitä, että teos on nyt taas Vaasassa, ja lähempänä Vaasan Kauppatoria, jossa sen syntymähetki on Taiteiden Yön tapahtumassa vuonna 1999.
Kuvat: AN, Yksityiskohtia 28.11.2018.Kuva: AN


HUOM! OBS!

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä.

Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää! Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Kuupeili netissä osoitteessa

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...