keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Syyskokous 2018 pidetty


Sääntömääräinen syyskokouksemme 20.11. 2018 ei onnistunut valitsemaan uutta vetäjää, puheenjohtajaa yhdistyksellemme.

Kymmenen henkilön hallitukseemme tulivat valituiksi seuraavat: vuosille 2019 - 2020 valittiin Anders Boucht, Riitta Kankaanpää-Waltermann, Marita Koskinen, Aimo Nyberg ja Gunvår Pått. Jatkavat vielä toisen vuoden: Asko Halme, Anttu Kankaanpää, Birgitta Lång, Anna Liisa Koskenmäki ja Pirjo Rautio.

Ainoa kannanottoasia, josta keskusteltiin oli Vaskiluodon osayleiskaava (OAS). Keskustelu oli vilkasta, ja päädyimme valtuuttamaan hallituksemme tekemään kannanoton 7.12. mennessä.

Vaskiluodosta on Vaasan kaupungin sivuilla (kohdassa kaavoitus) kyselyt sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Suosittelemme jokaiselle asiasta kiinnostuneelle perehtymistä asiaan, ja vastaamista kyselyyn.

Myös asukasyhdistysten, kuten oman Kantakaupungin asukasyhdistyksen kautta saa ajatuksiaan eteenpäin. Yhteydenotot esim. yhdistyksemme sihteeriin, tai allekirjoittaneeseen.


Koska uuden pj:n nimeäminen ei vielä eilen onnistunut, on syytä todeta seuraavaa:

- pj:nä toimin vuoden 2018 loppuun
- otan myös vastuun siitä, että sääntömääräinen kevätkokous pidetään, ja mm. vastuuvapaus vuoden 2018 toiminnasta saadaan asianmukaisesti hoidettua
- 2019 osalta on niin, että yhdistyslain määräykset toteutuvat, jos ja kun uusi hallitus järjestäytyy, ja muutokset yhdistyksen nimenkirjoittajiin ilmoitetaan PRH:lle, patentti- ja rekisterihallitukselle.
 - Vaikka puheenjohtaja voi erota milloin haluaa, on hän kuitenkin vastuussa siitä, että yhdistykselle jää toimiva johto. Jos yhdistyksellä ei ole varapuheenjohtajaa eikä halukkaita puheenjohtajaksi ole, pitää puheenjohtajan siis jatkaa yrittämistä, kunnes uusi johto saadaan valittua.
- Toinen vaihtoehto on tietysti lopettaa koko yhdistys, jos halukkaita ei löydy. Tätä varten tarvitaan kuitenkin uusi kokous, jonka asialistalla on maininta yhdistyksen lopettamisesta.


Tällä mennään nyt.

Tilanne on valitettavan tuttu monissakin vapaaehtoista kansalaistoimintaa tekevissä yhdistyksissä.

Asioilla on kuitenkin tapana jollain tavalla, ellei heti, niin myöhemmin loksahtaa paikoilleen. Näin käy meidänkin yhdistyksessämme, tähän luotan tottakai!

Hyvät yhdistyksemme jäsenet, ystävät ja tukijat. Pitäkää yhteyttä kehen tahansa hallituksemme jäseneen, ja keskustelkaa omasta mahdollisuudestanne ryhtyä puheenjohtajaksi. Tai etsikää ja löytäkää yhdistyksemme ulkopuolelta henkilö, joka on valmis tulemaan mukaan yhdistyksemme toimintaan, ja jossain vaiheessa vaikka puheenjohtajaksikin.

Yhdistyksemme kevätkausi on uskoakseni toimelias, ja myös entistä yhteisöllisempi. Vastuuta tulee antaa ja ottaa siinä mitassa, että homma pysyy hauskana ja iloa tuottavana kaikille mukana oleville.

VKA ry – ICV rf somessa

Viralliset sivut löytyvät täältä (jatkuu ainakin 15.4.2019 asti)
http://vkaicv.nettisivu.org/

FB-sivut (kehittelyä jatkettaneen, aktivoidaan keskustelua!)
https://www.facebook.com/VKAICV/

Blogi vaasaennenjanyt (ollut allekirjoittajan ylläpitämä, vapaamuotoinen paikka julkaista Vaasaan liittyvää kuvaa ja tekstiä. Kehittämistarpeita on, jatkosta päättää yhdistyksen hallitus tammikuussa) http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/
Kuva: AN, 15.10.2018. ”Ihmeitä tapahtuu”, eli tämän blogikirjoituksen loppuun kuvituskuvana, toivoa luovana tarinana, tämä tositapahtuma.

Kuvassa oleva puu on viheralueyksikön Suomi 100 tempauksena v. 2017 istuttama hevoskastanja Hietalahden Villan puistossa. Se kärsi kesän 2018 kuumimpana jaksona niin paljon, että päätti tiputtaa kokonaan lehtensä.

Viheralueyksikön osaavat ja ahkerat työntekijät kastelivat näitä kyllä kierroksillaan. Tämän lisäksi huolestuimme vaimoni kanssa tämän oman yhdistyksemme toiveesta istutetun juhlavuoden jalopuun kohtalosta, ja veimme omatoimisesti puun juurelle kanisterikaupalla puhdasta vettä.

Idean tästä hevoskastanjasta esitti alun perin Aatto Wuorenlinna, joka oli vielä vuosi sitten mukana hallituksessamme. Aatto on nyt nimetty hallituksemme kunniajäseneksi.

Lue enemmän

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/07/kuivaksi-menee.html

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...