keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Vaskiluodon OAS kiinnosti

Tänään 14.11.2018 pääkirjaston Draamasalissa väkeä oli paikalla ihan kohtuullisen paljon kuulemassa miten Vaskiluodon osayleiskaavatyö lähtee liikkeelle.

Kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso ja yleiskaavoittaja Annika Birell esittelivät aikatauluja, tavoitteita, kaavoitustilannetta, sillä tasolla mitä nyt oli tarkoituskin. Konkretiaa kaipaaville ei vielä ollut mitään uutta esitettävää, niiden aika tulee myöhemmin.

Erinomaisia kysymyksiä saatiin joka tapauksessa kuulla paikalla olleelta yleisöltä. Mm. Vaskiluodon liikennejärjestelyistä, liikenteestä kaupunkiin päin ja Sunndomin suuntaan, rekkaliikenteestä ja rekkaterminaaleista, öljy- ja muiden varastojen vaaroista tuleville asuntoalueille, satamatievaihtoehdoista, metsästä, Niemeläntien varren kaavamerkinnästä, leirintäalueen suunnitelmista, Fennon tilalle tulevasta asuntoalueesta…

Itse otin esille yhden yksityiskohdan liittyen luontoselvitykseen, joka on tehty v. 2016. Tätä eikä muitakaan selvityksiä ei nyt esitelty, mutta valmiina olevia selvityksiä luvattiin laittaa esille, - oikein hyvä näin.

Totesin puheenvuorossani, että asukasyhdistyksemme on nähnyt tärkeänä puolustaa sataman kehittämistä, logistiikkayhteyksiä länteen / lännestä Suomeen ja eteenpäinkin, ja nyt mm. Wärtsilän suurhanketta, ja muutakin teollista toimintaa. Tämän ohella asukasnäkökulmasta katsottuna on tavoitteenamme ollut ja on edelleen saada pitää Vaskiluodon metsä virkistysalueena, kaavamerkinnällä V.

Puheenvuorossani kerroin Niemeläntien varren tilanteesta, Segeliä vastapäätä. Yksityiskohta, jonka nostin esille, liittyy ko. alueella kasvavaan (ainakin tähän kesään asti) harvinaiseen kasviin, karvakirveliin. (Vaskiluodon esiintymä on ollut Suomen ainut luonnonvarainen ko. kasvin esiintymä).

Vaikka yhdistys, jonka pj:nä puhuin on asukasyhdistys, puhuin luonnon, yhden kasvilajin säilymisen puolesta.

Vastaukseen kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso vakuutti tämänkin asian kuuluvan jatkoselvittelyyn.

Jos uteliaisuutta tämän blogikirjoituksen lukijoilla riittää, niin aikaisempia juttujani ko. teemasta voi löytää tästä blogista näin:

Blogissa Vaasaennenjanyt, etusivulla, oikealla puolella, on kohta HAE TÄSTÄ BLOGISTA

Kirjoita siihen sana karvakirveli

Paina hakua, ja esiin tulee useampikin blogikirjoitus vuosien varrelta Vaskiluodon karvakirvelistä ja vähän muistakin kasveista, kuvien kera.

Kuvat: AN.


Tähän loppuun lainaus kaupungin sivuilta

"Vaskiluodon osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävillä 5.11.-7.12.2018. Mahdolliset mielipiteet voi esittää nähtävilläolon aikana. Mielipiteensä on mahdollista esittää myös nettikyselyn kautta, joka on auki 7.12.2018 asti. 

Kyselyitä on kaksi, joista toinen on suunnattu yksityishenkilöille ja toinen yrityksille."

Lainaus päättyy 

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – invånarfäreningen i centrala Vasa rf ei ole vielä käsitellyt Vaskiluodon osayleiskaavaa. Keskustelua käydään seuraavissa kokouksissa, ensi viikon tiistaina 20.11. syyskokouksessa, ja hallituksessamme mahdolliset mielipiteet laaditaan 7.12. mennessä.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...