lauantai 24. kesäkuuta 2017

Päättäjille kiitos

Kaupunginhallitus on myöntänyt rahaa Vaasan julkisten veistosten ja muistomerkkien kunnostukseen!

Tämä on hienoa asia, upea osoitus jatkaa päättäväisesti jo viime vuosina tehtyjä ponnistuksia pitää kunnossa arvokasta kulttuuriperintöämme kotikaupungissamme. Satsaus on nyt merkittävä, ja osoittaa päättäjien ja kulttuuritoimen arvostusta omaa historiaamme kohtaan. Vaasalla on merkittävä vastuu myös koko Suomen mittakaavassa tehdä näkyväksi Suomen itsenäisyyden 100 -vuotista historiaa.

Rahat kaupunki käyttää Karl ja Elin Hedmanin rahastosta.


Kuvat: AN.

Karl ja Elin Hedmanin uurnahauta on Pohjanmaan museon Muistohallin ulkoseinässä. (Thom Thesleff, 23.9. 1954)

Lainaus sanomalehti Pohjalaisesta (22.6.2016)

Patsaita ja sodassa kaatuneiden muistomerkki kunnostetaan 

TERHI EKOLA, VAASA 

Vaasan vanhalla hautausmaalla sijaitsevat vuoden 1918 muistomerkit kunnostetaan. Kivet puhdistetaan ja kirjainmerkit kullataan uudestaan. Alueella on 59 kaatuneen nimitiedot. Myös muistomerkkipatsaan teksti ja numerot puhdistetaan. 

Työhön tarvitaan rahaa 3 000 euroa, jonka Vaasan kaupunginhallitus myöntää Karl ja Elin Hedmanin rahastosta. 
Kaupungin julkisten veistosten kunnostukseen käytetään 27 000 euroa kyseisestä rahastosta. 

Tänä vuonna työn alle otetaan seuraava taideteokset: Wäinö Aaltonen: Luotsi-suihkukaivo ja Toivo Kuula -patsas, Lauri Leppänen: A. A. Levon, Emil Wikström: Joachim Kurten, Harry Kivijärvi: Hiljaiset päivät ja Suomen sodan 1808–1809 muistomerkki. 

Rahastosta käytetään 13 000 euroa opasteisiin, joilla parannetaan Vaasan kaupungin museoiden löytämistä. Kaupungilla on viisi erillistä museota. 

Tarkoitus on, että jokaisen museon ulkoseinään tulee kyltti, josta rakennuksen tunnistaa museoksi. Jokaisen museon ulkoseinään asennetaan infokaappi. 

Lisäksi teiden varsille hankitaan opasteita, joiden avulla museot löytää. Saapumisopasteet helpottavat erityisesti matkailijoita, mutta myös kaupunkilaisia. 

Lisäksi Rahastosta osoitetaan vielä 10 000 euroa Jääkärit-näyttelyyn ja -julkaisuun. 

Kuvat ja tekstin koonti Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...