tiistai 6. kesäkuuta 2017

Onpa aikamoinen kokoelma

Kuvanveistäjä Hanna Vihriälän teoskokonaisuus Päivänvalossa koottiin, pystytettiin torstaina 1.6. 2017 Vaasan Taidehallin edustalle.

Kiireiselle ohikulkijalle tämä teos ei välttämättä avaudu, - jos yleensäkään tulee edes nähdyksi. Silmänsä auki pitäville, uteliaille etenkin, tässä teoskokonaisuudessa riittää ihmeteltävää.

Tältä se näyttää.

Kuvat: Aimo Nyberg. kuvauspäivät 1., 2. ja 6. kesäkuuta 2017.

Päivänvalossa -niminen kokonaisuus muodostuu alumiiniin ja pronssiin valetuista veistoksista, jotka esittävät lapsia (lastenvaatteita ilman kasvoja), mäyräkoiraa, suklaakonvehteja, lapiota ja ämpäriä, perhosia/niiden varjoja… nämä on kaikki esitetty luonnollisessa koossa. Pyramidimuotokin, joka tosin on pienoiskoossa, on saatu mahtumaan kokonaisuuteen Taidehallin edessä olevalle kiviselle alueelle.

Teoksia kannattaa tutkiskella erilaisissa valaistuksissa, vaikka heti aamusta, auringonpaisteessa ja myös illalla uudestaan. Kolmiulotteisuus ja tilan täyttäminen ovat tottakai veistosten luontaisia ominaisuuksia, ja ne on tässä teoskokonaisuudessa toteutettu mielestäni onnistuneesti ja hyvin mielenkiintoisella tavalla. Näissä rikkaissa yksityiskohdissa on ilmiselvästi myös jotain ”enemmänkin”, uudenlaista ajattelua on mukana! Aika hienoa nähdä tällaista täällä kotikaupungissamme Vaasassa!


Muistaako kukaan enää tätä?

Vaasaan on muodostunut hieno, jo vuosia jatkunut perinne laittaa kesän ajaksi näytille ajankohtaista nykytaidetta Vaasan keskustaan, taidehallin edustalle.


Kuva: AN. 2.6.2014. Miina Äkkijyrkän peltilehmä.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...