torstai 29. kesäkuuta 2017

Kiinnostavatko Sinua kaava-asiat?

Jos oman lähiympäristön tulevaisuuden ratkaisut kiinnostavat Sinua, niin saattaisit olla suureksikin avuksi Vaasan kantakaupungin asukasyhdistykselle. Erityisesti nuorten näkemyksiä tarvittaisiin tuomaan tuoretta otetta yhdistyksemme lausuntojen tekemiseen. Ja kaikkeen muuhunkin toimintaan!

Ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen tai muihin hallituksemme jäseniin.

http://vkaicv.nettisivu.org/

Millaista asukasyhdistyksemme toiminta on ja millaiseksi se muodostuu jatkossa, on kiinni siitä, millaisia aktiivisia henkilöitä mukaan tulee. Syyskauteen toivottavasti saadaan uutta puhtia, - uusia ideoita ja niiden toteuttajia kaivataan mukaan toimimaan!

Tämä allekirjoittaneen ylläpitämä blogi on ainakin periaatteessa toiminut jo vuosia myös informaatio/kommentointi kanavana ajankohtaisille Vaasan kaupungin kaavoituksen suunnitelmille.

Asukasyhdistyksemme eli Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry pyrkii antamaan lausuntoja, mielipiteitä, muistutuksia ja tarvittaessa jopa tekemään valituksia vireillä olevista hankkeista. Lausuntoja annetaan useita vuoden mittaan. Viimeisin valitus on vuosien takaa, ja koski Vaasan yleiskaavaa 2030.

Kesäaikaan kaupungilta tulee yleensä useita lausuntopyyntöjä. Asianosalliset antavat lausuntoja, mikäli ehtivät perehtyä suunnitelmiin, ja saavat kokoon työryhmiä/henkilöitä lausuntoja väsäämään.

Viranomaislausuntojen lisäksi kaupungin kaavoitus toivoo mielipiteitä aina myös ko. kaava-alueen ja naapurikiinteistöjen maanomistajilta, maanvuokraajilta, asukkailta ja yhdistyksiltä (perustuu nykyiseen lakiin).

Asukasyhdistykset pyrkivät antamaan lausuntoja alueensa kaavasuunnitelmiin. Aina se ei onnistu. Vaikeuksia on saada selville mitä mieltä ko. kohteesta ollaan. Mielipiteitä kun on usein suuntaan jos toiseenkin.


Laitan tähän linkit nyt kesäkuun lopussa 2017 kaupungin sivuilla oleviin ajankohtaisiin Vaasan kantakaupunkia koskeviin suunnitelmiin. Yhdistyksemme hallitus /allekirjoittanut eli VKA ry:n pj toivoo saavansa kuulla mielipiteitä, toiveitakin siitä mitä yhdistyksemme lausuntoihin tulisi kirjata.  Jokaisen näkökulma, mielipide on arvokas!

Kesäaika on erityisen hankalaa kokousten pitämiseen, mutta katsotaan mitä saamme yhdistyksenä aikaan.

Suosittelen seuraamaan myös Vaasan kaupungin nettisivuja, ja osallistumaan siellä järjestettäviin kyselyihin, joilla kerätään tietoja kaupunkilaisten mielipiteitä Vaasan kehittämiseksi.

Vaasan kaupungilla on hienot, toimivat nettisivut:

https://www.vaasa.fi/

Ainakin näistä kantakaupungin kohteista voidaan mielipiteitä antaa lähiaikoina.

Katso Vaasan kaupungin kaavoituksen sivuilta

https://www.vaasa.fi/node/1581

- Osayleiskaavaehdotus nähtävillä: Keskustan osayleiskaava
Osayleiskaava koskee Vaasan keskusta-aluetta, mukaan lukien Onkilahden kaakkoisranta, hautausmaa-alue, Hietasaari, Hietalahden ranta- ja urheilupuisto, Kuparisaari, Etelä- ja Pohjois-Klemettilä sekä Vöyrinkaupunki. Osayleiskaavan tarkoitus on toimia lähtökohtana Vaasan keskusta-alueen kehittämiselle. Osayleiskaavan ehdotus ja siihen kuuluvat asiakirjat ovat nähtävillä kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla. Mahdolliset muistutukset asiasta osoitetaan kaupunginhallitukselle ja toimitetaan kaavoitukseen 1.6.–3.7.2017

 - Luonnos nähtävänä: Kirkkopuistikko 4 (ak1078)
Asemakaavan muutos koskee aluetta, jolla sijaitsevat entinen Vaasan Sähkön konttorirakennus, Hallsténin talo ja osa palokatua. Asemakaavan muutosluonnos liitteineen on nähtävänä kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla. Luonnoksesta voi esittää mielipiteitä kaavoitukselle 15.6.-7.7.2017. 

 - Asemakaava vireille: Klemettilän iso kolmio (ak1067) Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee 4. kaupunginosan korttelia 1037 sekä puisto- ja katualueita. Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä kaavoituksessa ja kaavoituksen internetsivuilla ja siitä voi jättää mielipiteen 3.7. –7.8.2017.

- Tulossa elokuussa 3. – 24.8.2017: asemakaava vireille: Saunatalon kortteli (ak 1085)
- ym. mahdollisesti kesän aikana ilmenevää

Koko kaupungin mittakaavassa kohteita on huomattavasti enemmän kuin nuo ylläolevat. Eli ei muuta kuin uteliaana kaavoituksen sivuja tutkimaan! (sivuilla on erinomaisia selostuksia kaavoituksen kohteiden etenemisestä, mm. siilot, Kalaranta, keskussairaalan alue…)


Kuva: AN, Lähde: Antero Alku, esitelmä 14.4.2010. Kaavio pohjautuu luentoon, jonka A. A. piti Vaasaopistolla 10.2.2013.

Teksti ja kuva. Aimo Nyberg
VKA ry:n pj

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...