maanantai 2. syyskuuta 2013

Lauantaina Tikanojalle

Kuva ja tekstilainaus Tikanojan taidekodin nettimainonnasta

Merimaalaus aiheena Taidetreffeillä!

Syksyn ensimmäisillä Taidetreffeillä lauantaina 7.9.2013 klo 14 alkaen kuullaan ainutlaatuinen esitelmä merimaalauksesta. Paikalla on antiikkialan huippuammattilaisiin lukeutuva Hagelstamin Huutokauppojen intendentti Tuija Peltomaa, joka on tutkinut merimaalari Adolf Bockin elämää ja taidetta.

Tuija Peltomaa on televisiostakin tuttu taidehistorioitsija. Suurelle yleisölle hän on tuttu kasvo myös tv-ohjelmasta Antiikkia, antiikkia.

Saksalaissyntyinen merimaalauksen mestari Adolf Bock (1890-1968) ikuisti maalauksiinsa niin pohjoisen merta ja merenkulkua kuin maailman kaikkia seitsemää merta. Hän työskenteli 20 vuotta Suomessa, mutta teki koko uransa ajan myös pitkiä laivamatkoja aina Kiinaan ja Etelä-Amerikkaan asti. Bockin uraan mahtuu myös maailmansotiin ajoittuvat jaksot Saksan merisotavoimien palveluksessa. Erikoistumalla meren ja laivojen kuvaukseen Bockista kehittyi erinomainen merimaalari, joka osasi kuvata niin myrskyä kuin tyyntäkin. Taiteilijan sivellin ikuisti sekä romanttisesti kuvattuja purjelaivanäkymiä kuin modernimpiakin, realistisia höyrylaiva- ja satama-aiheita.

Tuija Peltomaalta on vuonna 2010 ilmestynyt John Nurmisen säätiön kustantamana teos Adolf Bock - merimaalari. Kirjaa on saatavilla Tikanojan taidekodin myyntipisteestä.

Taidetreffit sisältyvät museon pääsylipun (5 / 3 €) hintaan ja ovat avoimia kaikille. Tikanojan taidekodin ystäväyhdistyksen jäsenille tilaisuudet ovat maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

Linkki Tikanojan taidekodin sivuille
Linkki Tikanojan taidekodin ystävät ry:n sivuille

Jos Sinua kiinnostaa Tikanojan taidekodin ystävät ry:n toiminta, niin voit kysellä myös minulta, olen hallituksen jäsen, tai puheenjohtaja Marion Lepistöltä.

Tekstin koonnut Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...