sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kaupunkisuunnittelun perusteita

Tila ja vastuu
Rum och ansvar

Seitsämän kysymystä kaupunkirakennustaiteesta
Sju frågor om stadsbyggnadskonst

Pohjanmaan Arkkitehdit jatkaa arkkitehtuurikeskustelua alueellaan tuomalla ruotsalaisen "Rum och ansvar" kiertonäyttelyn Vaasan kaupunginkirjastoon.

Näyttely on esillä Vaasan kaupungin pääkirjastossa syyskuussa 5.9 - 27.9.2013.

Näyttely käsittelee kaupunkisuunnitteluun liittyviä kysymyksiä hyvästä rakennetusta ympäristöstä. Näyttely valottaa aihetta seitsemän kysymyksen kautta:

Kontinuitet (Jatkuvuus)
Exploatering (Tehokkuus)
Blandning (Kerroksellisuus)
Anpassning (Sopeuttaminen)
Hållbarhet (Kestävyys)
Integration (Sosiaalinen integroituminen)
Integritet (Yksityisyyden suoja)

Esimerkkikohteita on haettu paitsi Ruotsista myös Saksasta.

Näyttelyssä on melkoisesti asiaa ja vaatii kyllä aikaa, jos asiaan haluaa kunnolla perehtyä. Esille olevat kysymykset ja esimerkit valottavat mielestäni hyvin myös suomalaista ja vaasalaistakin kaupunkisuunnittelua, eli asioita joiden kanssa arkkitehdit ja muutkin virkamiehet joutuvat ratkaisujaan tekemään.

Jos ruotsinkieli ei ole ylivoimaista, ja uteliaisuutta riittää tällaisiin kysymyksiin, niin ei muuta kuin kirjaston Teema-käytävälle miettimään näitä kysymyksiä. Jos hyvin sattuu, siellä voi tavata jonkun toisenkin näitä kuvia ja tekstejä katselemassa. Siitä sitten vaan keskustelemaan!Tekstin koonti ja kuvat: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...