keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Esa Siltalopilta VAASA valokuvakirja

Auringon kimallusta, rakennusten ja maisemien silhuetteja, tuttuja paikkoja uudenlaisessa valossa, upeita kuvarinnastuksia; kaikkea tätä ja paljon muuta löytyy Esa Siltalopin uudesta ”Kuvankaunis Vaasa” kirjasta.

 

Kuva: Skannattu kirjan kannesta kuvankaunis bildsköna picture perfect VAASA VASA esa siltaloppi

Valokuvausta harrastavilla riittää ihmettelemistä Siltalopin kuvia katsellessa. Digitekniikka on tuonut uusia mahdollisuuksia kuvata myös aurinkoa, ei ehkä kuitenkaan suoraan ja sokaistuen, vaan sommittelemalla auringonvalo mukaan kuvaan erilaisille rajapinnoille. Ihan kaikkia käytettyjä keinoja ei kuvia lukemalla voi saada selville, mutta on aivan selvää, että Esa on erittäin osaava ja ahkera etsimään oikeaa aikaa ja paikkaa ottaa mestarillisia kuviaan. Toki sattumallakin on valokuvauksessa aina jokin rooli, mutta tätä kirjaa selatessa viimeistään tajuaa eron ammattilaisen ja tuhansia mitä tahansa kuvia räpsivän harrastelijan välillä.

Sen kummemmin mainostamatta tätä uutta Vaasa-aiheista valokuvakirjaa voi hyvällä mielin todeta sen täydentävän upeasti aikaisempien Vaasaa käsittelevien kirjojen kokoelmaa. Kuviin on tekstit tehty hienosti kolmella kielellä, eli kuvauskohteet, aiheet, tulevat hyvin ymmärretyiksi myös turisteille. Ensipainoksen määrä, tuhat kpl, tuntuu tässä mielessä aika pieneltä. Toivoa sopii, että nykytekniikan helppous ottaa nopeastikin lisäpainoksia takaisi sen, että tätä kuvateosta olisi saatavilla vaasalaisista kirjakaupoista vielä pitkään.

Kenties tulossa on myös lisää samantapaisia, ehkä eri teemoihin tai näkökulmiin keskittyviä ”jatko-osia”. Esa Siltaloppi sanoo pitävänsä aina kameraa mukanaan, eli uskoakseni kuvamateriaalia uusiin kirjoihin on jo nyt vaikka kuinka, ja uutta upeaa Vaasa kuvaa syntyy takuuvarmasti.

Kirja on valokuvakirjaksi kohtuuhintainen. Kirjakauppa Gros myi kirjaa tänään 29 eurolla. Suosittelen hankittavaksi esim. joululahjaksi, itselle tai sukulaiselle, ystävälle joka arvostaa aurinkoisen Vaasan kauneutta.
Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...