tiistai 31. heinäkuuta 2012

Asukastupatoiminta VaasassaAsukasyhdistyksemme hallituksen kokouksessa päätettiin eilisessä kokouksessa antaa seuraava lausunto:

Vaasan kaupunginhallitukselle / Vaasan kaupungin keskuskirjaamo

Lausunto eläkeläisneuvoston esitykseen; Asukastupatoiminta Vaasassa Vaasan Kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry. Invånarföreningen i centrala Vasa ICV rf.

Hallituksemme kokouksessa 30.7.2012 olemme Kantakaupungin asukasyhdistyksessä keskustelleet asiasta, ja esitämme lausuntonamme seuraavaa:

Eläkeläisneuvoston esitys matalan kynnyksen, kansalaislähtöisen asukastupatoiminnan käynnistämisestä Vaasassa on periaatteessa oikein hyvä.

Alueellisesti ehdotus koskee ensisijaisesti tässä vaiheessa siis vain Huutoniemi - Teeriniemi - Ristinummi aluetta. Vaikkei ehdotus koskekaan omaa asukasyhdistyksemme toimialuetta, haluamme puoltaa ko. ideaa hyvänä alkuna tämäntapaiselle toiminnalle. Oleellista asian eteenpäin menolle on määrittää taho / vastuu henkilö, jolle asian hoito kuuluu, ja taata tällaiselle toiminnalle resurssit pitkäjänteiseen työhön.

Keskikaupungin alueella toivomme, että vastaavanlaista tai samoja päämääriä ajavia toimintoja kartoitettaisiin ja kehitettäisiin jo täällä olemassa olevia ”ituja” tukemalla. Ns. kolmannen sektorin toimijat, yhteisöt, yhdistykset jne. kuten asukasyhdistystoiminta voi omalla pienellä panoksellaan olla mukana ratkomassa näitä vanhenevan väestön hyvinvointiin liittyviä suuria haasteita. Päävastuun tulee kuitenkin olla selkeästi kaupungilla ja sen virkamiesorganisaatiolla.

Toimivia malleja tällaiseen työhön, jossa vanhuksia itseään myös kuullaan, voi löytyä muista vastaavan kokoisista kaupungeista, - tai sitten tällainen malli on mahdollista luoda itse – Vaasan malli tällekin asialle!

Vaasassa 30.7.2012 Aimo Nyberg, puheenjohtaja,  Meta Sahlström, sihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...