TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

maanantai 2. lokakuuta 2017

MYÖTÄTUULES

Pärnun ystävyyskaupunkipuiston taideteos on paljastettu 2. lokakuuta 2011. Pärnu Park, Pärnun puisto on perustettu lokauussa 1988.


Kuvat: AN. 5.7.2017. Rait Pärgin Myötätuules veistos Vaasassa, Hietalahden Villan puistossa olevassa Pärnun ystävyyskaupunkipuistossa.

Tekijä: Rait Pärg (1966 -) on kuvanveistäjä, taiteilija ja taiteen opettaja Pärnusta Virosta.

Teoksen koko: Korkeus (mastot) 210 cm, leveys purjeineen 190 cm. Alustan koko 220 x 100 cm.

Alustassa, maan tasalla olevassa laatassa teksti:

Kuvanveistäjä Rait Pärg 2.10. 2011

Pärnun kaupunki, Vaasan kaupunki, Pärnu linn, Vasa Stad veljekset Gröndahlin Säätiö, Vasa konst förening Vaasan taideyhdistys, Vaasa – Pärnu Seura r.y.
(yllä mainitut tahot kustansivat veistoksen)

Myötätuulessa -teoksen lähellä on Pärnun ystävyyskaupunkipuistoon jo aikaisemmin eli v. 1988 pystytetty muistomerkki, kivi, jossa teksti: PÄRNU PARK, PÄRNUN PUISTO, PÄRNU PARKEN, OKT. 1988

Samanlainen teos kuin tämä Vaasassa oleva Myötätuules teos löytyy nimellä Kaks purje Pärnuusta.  Se on paljastettu 21.5.2016 Pärnussa, Vaasa Park -nimisessä puistossa.


Hietalahden ystävyyskaupunkipuistot

Vaasan kaupungin ystävyyskaupunkipuistot kaiken kaikkiaan, ja tämäkin jo 6 vuotta täyttävä Myötätuulessa -veistos on kovin tuntematon useimmille vaasalaisille. Harmittava, mutta toivottavasti korjattavissa oleva asia.

Hietalahden Villan puistoa on tänä kesänä 2017 laitettu kaupungin viheralueyksikön toimesta entistä parempaan kuntoon: nurmikot, kulkuväylät, kukkaistutukset ovat siistiytyneet, puustoa on karsittu ja uusittu, alueelle on saatu lisää hienoja perinteisiä penkkejä, - tätä kaikkea on alueella tehty todella kiitettävästi.

Edessä voisi olla vielä satsaus (en tiedä onko suunnitelmissa) tehdä näkyviksi puistoalueella olevat muistomerkit, laatat ja patsaat. Näiden esiin nostaminen vaatii sekä teoksen fyysistä huoltoa, että niiden ”sanoman”, sisällön avaamista esim. digitaalisilla ”patsastelukartoilla”. Vertaa esim. Turun malli 

http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/kulttuuri/kulttuurikuntoilureitit
 
”Patsastelijoiden opastuspalvelu” voitaisiin meillä Vaasassakin nostaa aivan uudelle levelille teosten läheisyyteen pystytettävillä ajantasaisilla up code- palveluilla. Tässä siis haastetta jo tulevalle kesälle!


Perehdy Vaasan ja Pärnun yhteistyöhön 

Vaasa Pärnu seura

http://www.netikka.net/vaasaparnuseura/

Vaasa Pärnu ystävyys seura fb-sivu

https://www.facebook.com/VaasaParnuSeurary/

Rait Pärgin fb-sivu

https://www.facebook.com/rait.parg?fref=ts
 
Tutustu Visit Pärnu

https://www.visitparnu.com/fi/Kuva: AN

HUOM! OBS!

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Myötätuules netissä osoitteessa

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti