tiistai 3. tammikuuta 2023

Tämän blogin isoja aiheita (3)

 

Olen aloittanut vuoden 2023 blogipostaukset kertaamalla tämän vaasaennenjanyt -sivuston teemoja, joista olen jo vuosien ajan kirjoitellut, ja joista tekstiä ja kuvia tulee aivan varmasti taas tänäkin vuonna useampaankin kertaan.

 

3. Muutoksia kaupunkikuvassa

Rakennettu maisema ympärillämme muuttuu useimmiten hitaasti, niin ettei siihen edes kiinnitä huomiota. Toisinaan muutokset ovat rajuja, kaikki voidaan panna uusiksi, kaikki entinen hävitetään, ja tilalle tulee jotain aivan muuta, kunnes sen aika tulee antaa taas tilaa jollekin uudelle.

Valokuvaaminen on hyvä keino tallentaa mennyttä aikaa.

Vanhan ja uuden todellisuuden näyttäminen kahdella eri aikaan samasta kohteesta otetulla valokuvalla on erityisen kiehtova tapa kertoa paikallishistoriasta. Tämänkin esitystavan osaajia onneksi Vaasasta löytyy.

Joskus pelkkä valokuva kertoo oleellisen, selittäviä tekstejä ei mukaan edes tarvita.

Pienikin huomio, kameran zoomilla rajattu kuva saattaa olla häkellyttävän kaunis hetki todellisuutta, joskus taas kuvaan tarvitaan kaikki ja enemmänkin mitä ihminen silmillään kykenee näkemään.

Kuljen kameran kanssa edelleen paljon, en aina kävellen, autolla kun pääsee nopeasti kaupungin eri puolille, asuinalueille, rannoille, metsiin…

Valokuvaaminen on kuulunut harrastuksiini koko täällä Vaasassa oloni ajan, siis 40-vuotta.
Vanhoja diakuvia minulta löytyy melkoinen määrä. Näiden skannausta digimuotoon, ja jakamista tälle sivustolle aioin jatkaa entistä enemmän. 

 


Kuva: AN 1.12. 2022. Everything will be fine

 

 
Kuva: AN 16.12.2022
 

Muuttuuko ja jos ja kun muuttuu, niin millaiseksi Vaasan kaupunkikuva tulevien vuosien aikana rakennetaan? Tätä haluan seurata ja myös kuvata jatkossakin.

HUOM! Tämä vaasaennenjanyt -blogi on kaikille avoin sivusto. Sinäkin voit jakaa itse ottamiasi Vaasa-aiheisia valokuvia ja niihin liittyviä tekstejä, pidempiä tai lyhyempiä. Laita s-postia tulemaan!

Aimo Nyberg
Kaupunkikuvaaja ja -blogin vaasaennenjanyt ylläpitäjä
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...