lauantai 21. tammikuuta 2023

KultTour 1/2023 - verkossa upea paketti!

 

 KultTour verkossa, aivan mahtava koonti, kiitos taas tekijöille tästä!

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

KultTour 1/2023 - Vaasan kulttuurilehti verkossa

Tältä sivulta löydät kevään kulttuuritarjonnan Vaasassa ja luet uusimmat kulttuuriartikkelit lehdestä. Voit myös ostaa helposti lippuja konsertteihin ja teatteriesityksiin. Lähde siis kulttuurikierrokselle Vaasaan - meillä on paljon tarjottavaa!

https://www.vaasa.fi/kulttour/

 ...

Kävimme vaimon kanssa vielä ennen nyt esilläolevan näyttelyn sulkeutumista katsomassa Emma Jääskeläisen hienoja veistoksia. Ja samalla tietenkin myös yläkerrassa olevia Kristian Krokforsiin teoksia. 

 


Kuva: AN 20.1.2023. Emma Jääskeäisen teos Heavy Thinker, Kuntsin modernin taiteen museo, Vaasan sisäsatama

 

Lainaus museon sivuilta

Esillä nyt

Vuoden nuori taiteilija 2022 – Emma Jääskeläinen: At Her Fingertips

1.10.2022-29.1.2023

 

Kuvataiteilija Emma Jääskeläinen (s. 1988) tunnetaan massiivisen monumentaalisista kiviveistoksistaan, joiden materiaalina hän käyttää klassisia kivilajeja, kuten graniittia, marmoria ja travertiinia päivittäen materiaalit nykytaiteen kielelle. Monumentaalisten kiviteosten työstäminen on hidasta, jopa vuosia kestävää. Taiteilijana Emma Jääskeläinen välttää teoksissaan liiallista vakavuutta käyttämällä yllättäviäkin materiaalivalintoja. Suomenlampaan villa, lasi, sormus, chilipalko, tekoturkis tai lippalakki ovat taiteilijan käyttämiä materiaaleja. Taskuun mahtuva monumentaaliveistos kuvastaa hyvin sitä, miten Emma Jääskeläinen leikittelee mittakaavalla.

Kehollisuus on tärkeä sisällöllinen lähtökohta Emma Jääskeläisen taiteessa. Massojen käsittely on fyysistä, ja taiteilijan ja materiaalin vuoropuhelu saa konkreettisen muodon herkkyyttä unohtamatta. Se on liikettä ja läsnäoloa, massan ja volyymin työstämistä, jossa taiteilijan intuitiivinen kokemus siirtyy yhteisesti nähtäväksi ja koettavaksi.

Valtakunnallinen Vuoden nuori taiteilija -tapahtuma syntyi vuonna 1984 Tampereen Nuorkauppakamarin aloitteesta. Tapahtuma toimii keskustelun herättäjänä ja nykytaiteen näkyvyyden edistäjänä. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita. Näyttelyn on tuottanut Tampereen taidemuseo.

 

Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...