maanantai 14. kesäkuuta 2021

Meren ja rannikon maisemissa

 

 

Taianomaisia maailmoja Kuntsin modernin taiteen museossa

Katso Vaasan kaupungin sivulta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/taianomaisia-maailmoja-kuntsin-modernin-taiteen-museossa/ 

Lainaus sivulta

”Suomessa ensimmäistä kertaa esittäytyvän ruotsalaistaiteilija Erik Johanssonin taianomaisia maailmoja nähdään kesällä Vaasassa. Näyttely on esillä 12.6.–24.10.2021 Kuntsin modernin taiteen museossa.

Kansainvälisesti menestyneen kuvataiteilija Erik Johanssonin näyttely saapuu ensi kertaa Suomeen. Näyttelyssä Places Beyond Kuntsin modernin taiteen museon toisessa kerroksessa on esillä noin 40 kookasta valokuvateosta sekä installaatiota, joiden teemat liikkuvat meren ja rannikon maisemissa, maalaisidylleissä ja optisissa harhoissa, jotka tuntuvat vievän toisiin todellisuuksiin.”

Näyttely on esillä 12.6.-24.10.2021 Kuntsin modernin taiteen museossa.

 

Sisällä museossa on siis hyvinkin surrealistinen fiilis. Kuvanmuokkauksella luotua epätodellisuutta. Kiehtovaa, upeaa katsottavaa. Toivotaan, että vaasalaiset ja turistitkin käyvät ahkerasti tätä näyttelyä katsomassa.

Mikä on meno taidemuseon merenpuoleisella pihalla olevalla terassilla, sitä voit katsoa Sisäsataman Terassin uudistuneilta nettisivuilta. Ja käydä vaikka kokemassa fiiliksiä paikan päällä!

https://sisasatamanterassi.fi/


Upeita taide-elämyksiä, kesänviettoa terasseilla, tapahtumissa, - tätä näyttäisi nyt kesä-Vaasassa olevan tarjolla juhannuksen ja lomasesongin pian koittaessa. Toivotaan koronan väistyvän, ja kesän ja sen jälkeenkin kaiken sujuvan mahdollisimman hyvin.

 

Kuvituskuvaksi tähän loppuun vielä tämä kuva. Postijahdista ovat vaasalaiset ja turistit saaneet nauttia aikaisempina kesinä. Toivotaan, että tämä toiminta voi myös jatkua Vaasan Sisäsatamassa.

 

Kuva: AN

Kannattaa katsoa myös tätä Perinnealusyhdistys Skutan r.y:n nettisivua, vaikka sitä ei olekaan viimeisen päälle päivitetty. Tämän kesän yleisöpurjehduksista sivulla ei vielä (14.6.2021) ole tietoja.

http://www.postijahti.fi/ 

Ei-kaupalliset yhdistykset, vapaaehtoistyötä tekevät tahot ovat kärsineet koronasta erittäin paljon. On enemmän kuin toivottavaa, että kaikenlaiset paikalliset perinteet, elämäntapojen esillä pitämiset voimistuvat uudestaan. Tämä on tietenkin meistä kaikista myös kiinni. Mitä haluamme tukea ja tehdä yhdessä tärkeiksi kokemiemme asioiden eteen.

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...