lauantai 5. kesäkuuta 2021

Luonnonkukkia Vaskiluodossa

 

 

Lainaus sivustolta

https://www.ykliitto.fi/tapahtumat/yk-paivat/maailman-ymparistopaiva 


YK-päivä

Maailman ympäristöpäivä

Aika: 5.6.2021

World Environment Day

YK yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi jo vuonna 1972. Siitä lähtien teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa, jotta sekä tämä että tulevat sukupolvet voisivat nauttia siitä.

Tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin ja tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteita. Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäristöpäivän kunniaksi yli sadassa eri maassa. Ympäristöpäivän teema vaihtuu vuosittain.

Vuoden 2021 ympäristöpäivän teema on ekosysteemin palauttaminen luonnontilaan

Lainaus päättyy

 

Tänään on ollut juhlapäivä koulunsa päättäneillä lapsilla ja nuorilla. Onnittelut ja menestyksen toivotukset jatko-opintoihin teille kaikille!

Tänä vuonna omalla kohdallamme ei meille vaimon kanssa ollut ainuttakaan yo-juhlaa, jotenka lähdimme ulos ja metsään juhlistamaan maailman ympäristöpäivää.

Vaskiluoto alueena muuttuu aikamoisella vauhdilla. Kuntorata ja metsäkään eivät ole välttyneet pyörätien ja katurakentamisen tuomilta muutoksilta.

 

Katselimme ja kuvasimme tuttuja kesäkuun alussa kukkivia lajeja. Ainakin toistakymmentä toinen toistaan kauniimpaa kasvia löytyi aivan kuntoradan varrelta. 

 


Puna-ailakki

 

Metsätähti


Tuoksusimake


Luhtalemmikki


Ketunleipä eli käenkaali


Sinikuusama


Tupasvilla


Suopursu


Mesimarja


Suo-orvokki
 

Sudenmarja

Voikukka

Metsässä näkyi kukkivan ja tuosuvan edelleen myös tuomi. Kesän nopeasta etenemisestä kertoi myös hyttysten suurehko määrä.

Teksti, kuvat ja lajien määrittelyt: Aimo ja Maisa 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...