keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Vaskiluotoon lintutorni?

 Ajankohtaiseen Vaskiluodon metsän yleissuunnitelmakarttaan vielä tämä huomio lintutornista.

 

Harry Seppälä

Enpä ole kuullut tästä aikaisemmin! Ideana hyvä mutta paikkana huono varsinkin kun kartassa mainitaan siellä olevan vielä arvokas luontokohde. Jo tuo rakentaminen aiheuttaa alueelle rasitusta/kulutusta sekä myöhemmin lintutornin/-lavan houkuttelemat ihmismäärät. Paikalle riittää infotaulu kasviluonnosta. 

Kuulahden vesialue ei tarjoa ainakaan lintuharrastajille mitään lisäarvoa mitä ei näkisi muualla Vaskiluodossa tai muualla kaupungin rannoilla. Parasta olisi tehdä alueelle pelkästään kantakaupungin ja Vaskiluotolaisten asukkaiden virkistys- ja ulkoilureitti.

Jos lintutorneja/-lavoja halutaan niin lintuharrastajien kauan kaipaama paikka olisi Munsmon venesataman alue. Vaasahan on yrittänyt jo kauan vääntää kättä Mustasaaren kanssa kuntoilu-/retkeilyreitin rakentamiseksi Sundominlahden ympäri. 

Toinen kiinnostava lintutornin paikka olisi Vaskiluodon satamaa vastapäätä oleva Öjskatanin kärjessä oleva ruoppausmassan täyttöalue. Sen itäisinpään reunaan vallille olisi hyvä saada torni tai lava. Se oli Vaasan parhaita lintupaikkoja heti jälkeen kun ruoppausmassan täyttö loppui mutta nyt on allasalue umpeenkasvanutta koivikkoa. Lisäksi sieltä oli hyvä näkymä sataman sulaan. Nykyään laki estää asiattoman kulun satama-alueella. Kuulemma uusi ruoppaus on taas jossain vaiheessa suunnitteilla.

Terveisin,
Harry Seppälä

 


 
 Kuvat: AN. Vaskiluodon metsässä, rannoilla voi tehdä upeita lintuhavaintoja kaikkina vuodenaikoina. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...