perjantai 11. joulukuuta 2020

Kerrostalosta siilojen tilalle pidetään kiinni

 

Kuntalaisaloite puistosta siilojen tilalle sai tylyn käsittelyn

Ilkka-Pohjalainen 10.12.2020 / Vaasa, Anne Laurila

Lainaus

” Vaasan kaupunginhallituksen suunnittelujaosto ei juuri korvaansa lotkauttanut kuntalaisaloitteelle, jossa toivottiin rannasta purettavien siilojen tilalle katua ja puistoa.”

Aloitteen alkuunpanijoina oli allekirjoittanut yhdessä neljän muun VKA ry:n hallituksen jäsenen kanssa. Esitimme, että puretaan siilot, ja purkutyön tekevälle rakennusfirmalle annetaan rakennusoikeutta jostain muualta Vaasasta, mutta ei ole tarpeen uudelleen rakentaa siilojen tilalle näköalaa peittävää rakennusta kauniille ja arvokkaalle paikalle.

Tämän vaihtoehdon puoltaminen oli kaupunkimme päättäjille mahdottomuus. Taas, kuten aikaisemminkin, kun tätä on yritetty poliitikoille ehdottaa.

Ajattelin itse nyt laittaa ”kädet ristiin, ja toivoa parasta”. Tarkoitan siis, että jospa siilojen tontista järjestettävän tontinluovutuskilpailu ja järjestettävä arkkitehtuurikilpailu rakennettavasta kerrostalosta johtaisikin ”ihmeeseen”. Saavutettaisiin jotain sellaista, mistä kukaan meistä uudisrakennuksen kannattajista ja vastustajista ei ole kyennyt mielikuvituksellisissa unissaankaan kuvittelemaan.

Toivoa sopii, että nämä kovin pitkällisiltä ja vaikeiltakin monien mielestä tuntuneet ”siilojen räjäytystalkoot” olisivat tehneet tehtävänsä, ja uudisrakennuksen toteutuksen voittava taho haluaisi nyt näyttää parasta osaamistaan. Kaupungin poliitikkojen, kaupunkisuunnittelun virkamiesten tulee myös tehdä tästä projektista suorastaan kunniasian, jotta uutta ”murheenkryyniä” ranta-alueelle, Marianpuistoon ei rakennettaisi.

 

Kuvalainaus fb-ryhmästä Vaasan kuvia 1900-luvulta. Alkuperäinen kuva on lähteen mukaan: Vaasan Höyrymylly 1939. Veljekset Karhumäki.

 

Rakennetun maiseman ei voida olettaa pysyvän ikuisesti samana. Muutos on aina myös mahdollisuus.

Aimo Nyberg

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n varapj.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...