tiistai 15. joulukuuta 2020

Suunnittelujaoston päätös kuntalaisaloitteesta

 

Edellisen blogikirjoitukseni aihe oli: Kerrostalosta siilojen tilalle pidetään kiinni

On hyvä vielä laittaa tähän myös kaupunginhallituksen suunnittelujaoston kokouksessaan 8.12 antama virallinen vastaus kyseiseen kuntalaisaloitteeseen.

 

Vaasan kaupunki – Vasa stad

Dno VAASA/363/00.02.05.01/2020

Puisto, ei kerrostaloa viljasiilojen paikalle / Park, inte höghus på sädessilornas plats, kuntalaisaloite

Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto 8.12.2020 §74

Kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva, puh. 040 743 8149, anne.majaneva(at)vaasa.fi

Liite Puisto, ei kerrostaloa viljasiilojen paikalle, kuntalaisaloite

Ryhmä Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys ry:n hallituksen jäseniä on jättänyt kaupungille otsikon mukaisen kuntalaisaloitteen, joka on päivätty 15.9.2020.

Kuntalaisaloite vastustaa uutta, näköalaa peittävää rakennusta tälle kauniille ja arvokkaalle paikalle, ja esittää, että kaupunki purkaa siilot ja palauttaa alueen kaduksi ja puistoksi. Kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut 401 kuntalaista.

Tulkitsemme aloitteen siten, että esitetään asemakaavanmuutosta, jolloin kuntalaisaloitteeseen vastaa kaupunginhallituksen suunnittelujaosto.

Kyseiselle alueelle on kaupunginvaltuusto hyväksynyt asemakaavanmuutoksen 13.11.2017, ja se on vahvistunut 23.3.2020 Vaasan hallinto-oikeuden ja Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyn jälkeen. Alueelle vahvistetun asemakaavan mukaan Museokatu avautuu rantaan kevyen liikenteen väylänä, ja Marianpuiston alaosassa oleva nykyisin pysäköintiin käytetty alue kunnostetaan puistoksi.

Uudisrakennuksen maantasokerrokseen toteutetaan rantaa palvelevaa toimintaa, joka tukee Vaasan rantapuistovyöhykkeelle ominaista julkista luonnetta.

Vahvistetulle asemakaavanmuutokselle on perustelut, jotka ovat edelleen pätevät, joten asemakaava ei ole vanhentunut. Asemakaavan toteuttaminen on valmisteilla. Vaasan kaupunki on valmistellut tontinluovutuskilpailua asemakaavanmuutoksen perusteella, ja kilpailu käynnistyy lähiaikoina. Tontinluovutuskilpailun voittaja sitoutuu toteuttamaan arkkitehtikilpailun uudisrakennuksen suunnittelusta, ja purkamaan siilot.

Kaavoitus katsoo, että uudelle asemakaavanmuutokselle ei ole perusteita.

Kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso

 

Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto antaa edellä olevan vastauksena tehtyyn kuntalaisaloitteeseen ja toteaa, ettei kuntalaisaloitteen johdosta ole aihetta ryhtyä enempiin toimenpiteisiin.

Päätös: Helena Boucht-Lindeman ilmoitti esteellisyytensä asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta kokouskeskustelun ja päätöksenteon ajaksi (jäävi) (hallintolain 28 § 1 mom. 5 kohta).

Hyväksyttiin.
74 § Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto 08.12.2020

 

 


 

Demokratiaan kuuluu mahdollisuus mielipiteiden ilmaisemiseen.

Myös tässä blogissa vaasaennenjanyt voi jokainen halukas mielipidekirjoittaja saada juttuja ja digikuviansa julkaistua!

Oletko kuntavaaliehdokas, ja haluat kertoa ajatuksistasi meille äänestäjille?

Oletko päättänyt pysyä poissa poliittisista ympyröistä, mutta etsit paikkaa missä kertoa ajatuksiasi, tarinoitasi…

Jotta tämä sivusto pysyy jatkossakin kiinnostavana, mukaan tarvitaan juuri teitä, jotka olette valmiit jakamaan kokemuksianne, isoja tai pienen pieniä huomioita Vaasasta ja miksei meistä vaasalaisistakin.

Yhteydenotot: aimonyberg(at)gmail.com

Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...