torstai 7. toukokuuta 2015

Hallituksemme kokouksen asioita


6.5. klo 17.00 – 19.00. VKA ry:n hallituksen kokous 4/2015 Vaasan kaupungin kirjastossa.

Vieraaksemme olimme saaneet tällä kertaa Vaasan kaupungin kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvistin ja kulttuurituottaja Ilkka Nyqvistin. Saimme kuulla erittäin tärkeää asiaa! SUOMI 100 YHDESSÄ – Vaasan kaupunginosaviikot -hankkeesta, joka on nyt lähtemässä liikkeelle.

Mukaan toivotaan, tärkeään rooliin, myös alueiden asukasyhdistyksiä. Kaupunginosaviikoista ollaan suunnittelemassa tapahtumaviikkoja Vaasan eri kaupunginosiin, jotka kutsuvat viikko kerrallaan vaasalaisia ja vieraita tutustumaan erilaisiin ilmiöihin ja tapahtumiin. Tapahtumia toteutetaan eri puolilla Vaasaa ympäri vuoden.

Hanke on siis hieno osoitus paikallisesta omanarvontunnosta, ja halusta antaa arvoa Suomen 100-v. juhlavuoden viettoon! Vaasan asema ja historia itsenäisen Suomen tapahtumissa on erittäin merkittävä. Meidän vaasalaisten on huolehdittava siitä, että tämä näkyy sekä meillä täällä kotikaupungissamme, että valtakunnallisesti.

Aikaa ideointiin, ja toteutuksen valmisteluun on juuri sopivasti. On syytä toivoa, että Vaasan päättäjät ymmärtävät vastuunsa asioiden etenemiseksi. Vaasassa tapahtuu jo nyt paljon, mm. elokuun Taiteiden Yö on mahtava osoitus kaupungin tarjoamien puitteiden luovasta haltuunotosta, - suunnaton määrä vapaaehtoista taiteellista ja yhteisöllistä tekemistä ”puhkea kukkaan” annetaan kaikkien kukkien kukkia -periaatteella. Kaupunki elää ja sykkii kuin yhtenä sydämenä! Olemme yhdessä yksi kylä!

Leena ja Ilkka Nyqvist ovat lähdössä kierrokselle kaupungin asukasyhdistyksiin ym. järjestöihin. Ainakin meillä VKA ry:ssä innostuttiin tästä projektista.

Mitä muuta hallituksemme kokouksessa puhuttiin?  

http://vkaicv.nettisivu.org/   Katso kohdasta Tästä puhuttiin

VKA ry on avoimuuden ja kansalaisdemokratian puolella. Toimimme sananvapauden ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämisen puolesta.

Tutustu toimintaamme. Tule mukaan vaikuttamaan omaan lähiympäristöösi.

Liity Vaasan kantakaupungin asukasyhdistykseen! (se tapahtuu ottamalla yhteyttä kehen tahansa hallituksemme jäsenistä)

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.  aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...